Promoters: Džošua - Ruisa cīņa var izmainīt boksu uz visiem laikiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua (no kreisās) un Endijs Ruiss juniors
Entonijs Džošua (no kreisās) un Endijs Ruiss juniors Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas smagsvara Entonija Džošua un Endija Ruisa juniora no Meksikas revanša cīņa var izmainīt boksu uz visiem laikiem, uzskata pazīstamais promoters Edijs Hērns.

Abi bokseri nesen parakstīja līgumu par revanša cīņas aizvadīšanu 7. decembrī Saūda Arābijā. 

Cīņas aizvadīšanu Saūda Arābijā sabiedrība nopeļ. Cilvēki norāda, ka šajā valstī netiek ievērotas cilvēktiesības. Taču Hērns šo kritiku noraidījis, norādot, ka Saūda Arābija prot sarīkot nozīmīgus sporta pasākumus - Formulas 1 posmu, Itālijas Superkausa spēli futbolā, Eiropas golfa tūres posmu. 

"Mums jāsaprot, ka pasaule nebeidzas tikai Kārdifā vai "Madison Square Garden". Šis pasākums var izmainīt boksu uz visiem laikiem. Varētu būt jauns pavērsiens šā sporta veida dinamikā," "Press Association" citē Hērna teikto. "Ir laiks pārmaiņām, un viņi [Saūda Arābija] to vēlas panākt ar sporta starpniecību."

Jūnija sākumā Ruiss "Madison Square Garden" arēnā septītajā raundā ar tehnisko nokautu negaidīti izcīnīja uzvaru pār Džošua, sagādājot vienu no lielākajām sensācijām boksā pēdējos gados. 

"Cilvēki domā, ka nespēs nokļūt Saūda Arābijā vai ka sievietes šeit nebūs gaidītas. Dāmas un kungi - laipni lūgti," teica Hērns. "Ja iegādāsieties biļeti, automātiski tiksiet pie iebraukšanas atļaujas."

Iepriekš tika ziņots, ka Ruiss atteicies parakstīt kontraktu, pirms viņam netiks piedāvāts pienācīgs garantētais honorārs. Līdz ar to revanša cīņas norise bija apdraudēta. 

Endijs Ruiss
Endijs Ruiss Foto: Reuters/ScanPix

Ruiss kļuva par pirmo Meksikas bokseri, kurš ieguvis pasaules čempiona titulu smagsvaros. Meksikānis savā rīcībā ieguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas.

"Mēs saprotam kritiku, bet mēs arī saprotam, ka pirms mums Saūda Arābijā sporta pasākumus organizējušas ievērojami lielākas organizācijas par mums," uzsvēra Hērns. "Džošua centīsies atgūt savus titulus. Viņam ir jāuzvar. Cīņu skatīsies visā pasaulē."

Ruiss savas karjeras laikā guvis 33 uzvaras, 22 gadījumos gūstot tās ar nokautu, un piedzīvojis vienu zaudējumu. Savukārt pašlaik 29 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā uzvarējis 22 no 23 cīņām, 21 dueli noslēdzot ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu