Freimanis pievienojies Polijas čempionvienībai Vloclavekas "Anwil"

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Basketbolists Rolands Freimanis vienojies par sadarbību ar Polijas spēcīgākās līgas klubu Vloclavekas "Anwil", otrdien pavēstīja klubs.

Iepriekšējo sezonu Freimanis pavadīja Grieķijas spēcīgākajā līgā, kur "Ifestos" rindās 28 spēlēs guva vidēji 10,7 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas un vidēji reizi mačā rezultatīvi piespēlēja.

Tiek ziņots, ka 31 gadu vecais spēka uzbrucējs ar "Anwil" klubu vienojies par sadarbību uz vienu sezonu. Klubs savā mājaslapā internetā basketbolistu pieteicis kā "latviešu strēlnieku".

2017./2018.gada sezonu Freimanis sāka Latvijas klubā "VEF Rīga", bet pēc tam oktobrī pievienojās Turcijas klubam "Gaziantep", tā sastāvā vietējā čempionātā vidēji mačā gūstot 8,1 punktu un izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas.

Tāpat Latvijas basketbolists ar Gaziantepas komandu piedalījās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, spēlējot vienā grupā pret "Ventspils" komandu un ierindojoties septītajā vietā, kas nozīmēja dalības beigas turnīrā.

Pirms tam, 2016./2017.gada sezonā, Freimanis spēlēja Turcijas spēcīgākās līgas vienībā Ušakas "Muratbey", kuras sastāvā 30 spēlēs vietējā čempionātā izcēlās ar vidēji mačā gūtiem 12,9 punktiem un savāktām 4,9 atlēkušajām bumbām. Savukārt FIBA Čempionu līgā viņš 16 spēlēs guva vidēji 10,4 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

Vēl iepriekš viņš spēlēja Igaunijas titulētajā klubā Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet pusi sezonas pavadīja Kazaņas "Unics" komandā Krievijā. Savukārt karjeras ievadā Freimanis spēlēja Latvijas komandās "ASK Rīga" un "VEF Rīga", kā arī Seviljas "Cajasol" fārmklubā "Cajasol Cordoba", kas spēlēja trešajā spēcīgākajā Spānijas līgā. Savukārt pēc tam viņš pārstāvēja Spānijas otrās līgas komandas "Girona" un Veskas "Lobe", pāris mačus aizvadot arī spāņu augstākās līgas vienībā Sansevastjanas "Lagun Aro", kā arī vienu sezonu nospēlēja Itālijas A sērijas klubā Montegranaro "Sutor".

Freimanim ir liela pieredze arī dažādās Latvijas izlasēs, jo viņš spēlējis visās jauniešu vecuma izlasēs, bet ar valstsvienību piedalījies četros Eiropas čempionāta finālturnīros. Tiesa, pēdējās trīs vasarās Freimanis komandas sastāvā nav ticis.

Iepriekšējā sezonā Vloclavekas klubs pamatturnīrā ierindojās ceturtajā vietā, bet izslēgšanas spēļu turnīrā izcīnīja Polijas čempionu titulu. Klubs spēlēja arī Polijas Superkausa finālā. FiBA Čempionu līgā klubs bija vienā grupā ar "Ventspili" un ieņēma septīto vietu, turpmākajām cīņām nekvalificējoties.

"Anwil" klubā iepriekš jau spēlējuši tādi Latvijas basketbolisti kā Raimonds Miglinieks, Armands Šķēle, Gatis Jahovičs, Sandis Valters, Edgars Šneps, Rinalds Sirsniņš un Jānis Blūms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu