Kārlails: Porziņģis ir viens no maniem iecienītākajiem jaunajiem spēlētājiem (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails
Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails Foto: Ieva Makare/LETA

Kristaps Porziņģis jau kopš savas debijas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ir viens no Rika Kārlaila iecienītākajiem jaunajiem spēlētājiem šajā līgā, atzīst Dalasas "Mavericks" galvenais treneris.

Porziņģis, kurš 2. augustā svinēja 24. dzimšanas dienu, gatavojas savai ceturtajai sezonai NBA. Visu iepriekšējo sezonu Latvijas basketbolists izlaida ceļgala traumas dēļ. 

Traumu viņš guva 2018. gada februārī, bet nākamā NBA sezona sāksies šogad oktobrī. Līdz ar to gaidāms, ka Porziņģis oficiālu NBA spēli aizvadīs pēc 20 mēnešu pārtraukuma.

"Nevaru sagaidīt, kad viņš tiks laukumā kopā ar mūsu puišiem," kluba mājaslapā citēts Kārlails, kurš par treneri "Mavericks" komandā strādā jau 12. sezonu.

"Mavericks" komandai sezonas pirmā oficiālā spēle paredzēta 23. oktobrī pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". Gaidāms, ka šī varētu Porziņģa debijas spēle Dalasas klubā.

"Kristaps Porziņģis ir viens no maniem iecienītākajiem jaunajiem spēlētājiem kopš viņš ieradās šajā līgā. Būdams 7 pēdas un 3 collas (2,21 metrs) garš, viņam ir praktiski visas nepieciešamās basketbola prasmes - metiens, caurgājiens, cīņa par atlēkušajām bumbām, metienu bloķēšana. Viņš ir arī labs piespēlētājs. Ar tādu augumu kā viņam, ir ļoti maz spēlētāju, kas spēj darīt visas šīs lietas."

Februāra sākumā liepājnieks tika aizmainīts uz "Mavericks", tādējādi nonākot vienā komandā ar talantīgo Slovēnijas basketbolistu Luku Dončiču, kurš aizvadītajā sezonā ieguva NBA gada labākā debitanta balvu.

Līdz šim Porziņģis savas NBA karjeras laikā Ņujorkas "Knicks" komandas sastāvā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

2017./2018. gada sezonā, kad tika gūta smagā trauma, viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu