Taivānas miljardieris par rekordlielu summu iegādāsies Kuruca pārstāvēto "Nets" klubu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džozefs Cajs
Džozefs Cajs Foto: Reuters/ScanPix

Taivānas miljardieris Džozefs Cajs tuvākajā laikā kļūs par vienīgo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" īpašnieku, vēsta laikraksts "New York Post".

Cajam jau pieder 49% kluba daļu, bet nedēļas laikā viņš no Krievijas miljardiera Mihaila Prohorova iegādāsies atlikušo daļu jeb 51%. 

Tiek ziņots, ka 55 gadus vecais Cajs Krievijas uzņēmējam samaksās 1,35 miljardus ASV dolāru. Kopumā, iegādājoties "Nets", viņš būs samaksājis 2,35 miljardus dolāru, kas kļūs par vislielāko summu, kāda jebkad samaksāta par sporta klubu. 

2009. gadā Prohorovs "Nets" klubu iegādājās par 223 miljoniem dolāru. Viņš nomaksāja arī kluba parādus, kas bija mērāmi 160 miljonos dolāru.

Pēc tam, kad Prohorovs pārdeva Cajam 49% "Nets" akciju par vienu miljardu, Taivānas uzņēmējs ieguva iespēju pirms 2021./2022. gada sezonas pilnībā pārņemt klubu. Tagad viņš grasās samaksāt 1,35 miljardus. 

Ja darījums tiešām notiks, "Nets" kļūs par visu laiku dārgāko sporta klubu pasaulē. Savulaik par 2,2 miljardiem ASV dolāru tika pārdots Hjūstonas "Rockets" klubs. 

Cajs, kuram ir arī Kanādas pase, ir e-tirdzniecības uzņēmuma "Alibaba" izveidotājs un līdzīpašnieks. Biznesa žurnāls "Forbes" viņa īpašumu vērtību lēš 9,5 miljardu apmērā. Žurnāls pasaules bagātāko cilvēku sarakstā viņu ierindojis 147. vietā. 

"Nets" pēc trīs gadu pārtraukuma pagājušajā sezonā sasniedza izslēgšanas spēļu turnīru. Šovasar Bruklinas komandai pievienojās tādas līgas zvaigznes kā Kairijs Ērvings un Kevins Durants

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu