"Ventspils" ar pamatīgu sakāvi atvadās no UEFA Eiropas līgas

CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Ventspils" futbolisti
FK "Ventspils" futbolisti Foto: FK Ventspils Futbola Klubs (Facebook)

Latvijas futbola klubs "Ventspils" trešdien arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas otrajā spēlē viesos ar 0:6 (0:1) piekāpās Gimaraišas "Vitoria" vienībai un izstājās no sacensībām.

"Ventspils" futbolisti Portugāles pilsētā Gimaraišā atzina Portugāles pērnās sezonas piektās labākās komandas "Vitoria" pārākumu ar 0:6, divu spēļu summā zaudējot ar 0:9.

Pirmais bīstamais moments pie ventspilnieku vārtiem nobrieda jau otrajā minūtē pēc ganieša Džozefa Amoas sitiena. Vēl pēc četrām minūtēm Amoa pēc neveiksmīgas sadursmes bija spiests atstāt laukumu, dodot vietu pussargu līnijā Andrē Almeidam. Tuvu vārtu zaudējumam "Ventspils" bija 12.minūtē pēc Rošinjas izpildītā brīvsitiena, kad no tuvas distances komandas kapteiņa brazīlieša Pedrāna sitienu atvairīja vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs. Pretējā laukuma pusē mājinieku aizsargi neļāva šķērītē atmuguriski uzsist nigērietim Aijegunam Tosinam, bet 28.minūtē mājinieki atklāja rezultātu pēc stūra sitiena. Pirmo brazīlieša Davidsona sitienu atvairīja aizsargs, otro - Kudrjavcevs, bet ar trešo reizi bumba lidoja vārtos - 1:0 "Vitoria" labā. 33.minūtē pretuzbrukumā tikai nedaudz garām vārtu apakšējam kreisajam stūrim sita Rošinja. Jau nākamajā minūtē efektīgu šķērīti Alešandres Gedesa izpildījumā atvairīja Kudrjavcevs.

Pašā otrā puslaika sākumā portugāļi dubultoja pārsvaru. Pēc Davidsona centrējuma no kreisās puses netverami vārtu labajā augšējā stūrī sita Rošinja - 2:0. Viņam pēc vēl vienas teicamas Davidsona piespēles soda laukumā atlika vien izvēlēties vārtu stūri, kurā sist, - 3:0. 68.minūtē pēc Rošinjas ieskriešanas soda laukumā no labās puses un atspēles Žuānam Pedru vārtu guvumu novērsa Giorgijs Mčedlišvili, bloķējot sitienu.

Pēc mierīgāka spēles turpinājuma stadions eksplodēja 79. un 80.minūtē, mājiniekiem gūstot vēl divus vārtus. Pirmajā pēc Rošinjas piespēles ar patālu un vārtsargam neērtu sitienu, bumbai lēkājot, vārtu tālajā stūrī trāpīja Žuāns Teišeira, bet minūti vēlāk pēc ātras izspēles atkal Rošinja rezultatīvi piespēlēja no labās puses, Žuānam Pedru apsteidzot Kudrjavcevu, - 5:0. Tas vēl nebija viss, jo pēc ātras saspēles soda laukuma tuvumā, brīvā zonā piespēlēja Rošinja, Pepem atliekot vien pārspēt vārtsargu - 6:0. Varēja būt arī 7:0, bet soda laukuma viducī mājinieku spēlētājs saminstinājās. Fantastisks sniegums padevās Rošinjam, kura kontā divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Šīs pāra uzvarētāja "play-off" kārtā tiksies ar Rumānijas komandu FSCB, kas lielāku atpazīstamību guvusi ar savu iepriekšējo nosaukumu Bukarestes "Steaua", vai "Mlada Boleslav" vienību no Čehijas. Šī atbildes spēle notiks ceturtdien.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Ventspils" Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā uzveica Albānijas komandu Duresi "Teuta" (3:1), bet otrajā kārtā apturēja Maltas klubu Gziras "United" (6:2). Tikmēr "Vitoria" kvalifikāciju sāka no otrās kārtas, kurā divu spēļu summā ar 5:0 guva virsroku pār Luksemburgas vienību Ešas pie Alzetas "Jeunesse".

Par rasistisku rīcību Maltā desmit spēļu diskvalifikāciju no UEFA sacensībām saņēmis "Ventspils" ukraiņu vārtsargs Konstantins Mahnovskis.

"Ventspils" ar sešām čempionu trofejām šobrīd ir titulētākā no Latvijas aktīvākajām komandām, tāpat kurzemnieki septiņas reizes triumfējuši valsts kausa izcīņā. Pērn "dzeltenzilie" virslīgā ieņēma otro vietu.

Tikmēr "Vitoria" ir 2013.gada Portugāles kausa ieguvēja, bet pērn vietējā čempionātā ieņēma piekto vietu. Gimaraišas komanda vietējo turnīru sezonu iesāka pirmdien, kad Portugāles Līgas kausa pirmajā mačā ar 1:0 pārspēja "Feirense" vienību. Eirokausos Portugāles vienība labāko rezultātu rādīja 2005./2006.gada sezonā, kad iekļuva UEFA Kausa (tagad - UEFA Eiropas līgas) grupu turnīrā.

Mačs "Ventspils" mājvietā nevarēja noritēt neatbilstošās infrastruktūras dēļ. Latvijā tikai Daugavas stadions atbilst kvalifikācijas trešās kārtas prasībām.

Tikmēr Latvijas čempione "Riga" pagājušajā otrdienā "Daugavas" stadionā Rīgā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 ar Somijas čempionvienību Helsinku HJK. Atbildes mačs paredzēts 15.augustā Helsinkos, uzvarētājai divu spēļu summā iekļūstot nākamajā kārtā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta. "Ventspils" ir vienīgā Latvijas komanda, kas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu