"Liverpool" aizraujošā mačā uzvar "Chelsea" un triumfē UEFA Superkausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

"Liverpool" trešdien Stambulā UEFA Superkausa mačā uzvarēja citu Anglijas futbola premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea".

Pēc pamatlaika un papildlaika abas komandas cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1, 1:1), tādējādi bija jāaizvada pēcspēles 11 metru sitienu sērija, kurā pārāki ar 5:4 bija Liverpūles futbolisti.

"Liverpool" UEFA Superkausā spēlēja sesto reizi un ceturto tika pie trofejas. Tikmēr "Chelsea" piedalījusies četros Superkausa mačos, tikai vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Četras reizes Superkausā uzvarējusi arī Madrides "Real", bet pa piecām trofejām ir "Barcelona" un "AC Milan" komandām.

Spēles pirmais bīstamais moments bija 16. minūtē pie "Chelsea" vārtiem, kur Mohameda Salāha raidīto bumbu no apakšējā kreisā stūra izvilka Kepa Arisabalaja. Tuvojoties puslaika vidum, arvien bīstamāk uzbruka londonieši, un vienā no epizodēm Pedro trāpīja pa vārtu pārliktni.

Vētrainie "Chelsea" uzbrukumi vainagojās panākumiem, jo 36. minūtē pēc Kristiana Pulisika piespēles uz kreiso malu Olivjē Žirū nonāca viens pret vārtiem un atklāja cīņas rezultātu. Piecas minūtes vēlāk Pulisiks pretinieku soda laukumā apmānīja vairākus pretiniekus un no aptuveni 14 metriem raidīja bumbu tīklā, taču precīzais sitiens netika ieskaitīts, jo mača tiesnese Stefānija Fraparta konstatēja, ka pirms tam bijusi aizmugure.

Jau otrā puslaika sākumā, 48. minūtē "Liverpool" izlīdzināja rezultātu. No "Chelsea" aizsardzības līnijas izlauzās Robertu Firminu un Sadio Manē, senegālietim raidot bumbu mērķī un panākot 1:1.

Puslaika otrajā pusē liverpūlieši saasināja cīņu pie pretinieku vārtiem, kā rezultātā Salāham un Virdžilam van Deikam bija labas iespējas izvirzīt vadībā UEFA Čempionu līgas uzvarētāju. Turpretī pamatlaika pēdējā desmitminūtē pāris iespējas bija "Chelsea" vienībai, turklāt arī Londonas vienībai aizmugures dēļ neieskaitīja vienus vārtus.

Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, tādējādi cīņa turpinājās pagarinājumā. Jau papildlaika piektajā minūtē Manē pēc Firminu piespēles raidīja bumbu taisnstūrī un panāca 2:1. Četras minūtes vēlāk pēc "Liverpool" vārtsarga Adriana pārkāpuma uz "bītlu" dzimtās pilsētas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Žoržinju, izlīdzinādams rezultātu.

Papildlaika atlikušajās 20 minūtēs vārti netika gūti, līdz ar to trofejas liktenis izšķīrās pēcspēles 11 metru sitienu sērijā. Tajā abu komandu pirmajos četros mēģinājumos futbolisti bija precīzi, bet piektajā uz Salāha precīzo "pendeli" Tamijs Abrahams ar nepārliecinošu sitienu pa vidu, kā rezultātā Adrians tvēra bumbu un kopā ar Liverpūles vienību svinēja uzvaru.

"Liverpool" maijā Madridē triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā ar 2:0 pārspējot citu Anglijas klubu Totenhemas "Hotspur". "Liverpool" par labāko klubu Eiropā kļuva sesto reizi vēsturē. Iepriekš tas bija izdevies 1977., 1978., 1981., 1984. un 2005. gadā.

Tikmēr "Chelsea" Baku triumfēja UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur titula mačā divu Londonas komandu duelī ar 4:1 pārspēja "Arsenal" vienību. "Chelsea" par UEFA Eiropas līgas čempioni kļuva arī 2013. gadā - vien gadu pēc triumfa UEFA Čempionu līgā.

Zīmīgi, ka Fraparta bija vēsturē pirmā sieviete, kas tiesāja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) vīriešu klubu turnīra spēli.

Iepriekšējā sezonā UEFA Superkauss tika aizvadīts Tallinā, kur divu Madrides komandu duelī "Atletico" pagarinājumā pārspēja "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu