Koņevs: HJK savu skatītāju priekšā spēlē uzbrūkošāku futbolu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihails Koņevs
Mihails Koņevs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Somijas futbola komanda Helsinku HJK savu skatītāju priekšā spēlē uzbrūkošāku futbolu, uzsver Latvijas čempiones "Riga" galvenais treneris Mihails Koņevs.

"Riga" šodien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes mačā viesosies pie pērn Somijā uzvarējušās HJK vienības. Mačs Helsinkos sāksies plkst.19 un tiešraidē to translēs kanāls "Best4Sport TV".

Pagājušajā nedēļā Rīgā mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. Neizšķirtu deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva Kamils Bilinskis, kurš bija spēles galvenais varonis arī kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā.

"Tā būs grūta spēle. Abām komandām ir iespējas iekļūt nākamajā kārtā. Mēs izdarīsim visu, lai uzvarētu šajā spēlē. Esmu noskatījies vairākas HJK spēles vietējā čempionātā. Savu skatītāju priekšā somi spēlē vairāk ar bumbu, veido momentus un kopumā spēlē uzbrūkošāku futbolu," klubs citē Koņeva teikto.

Mačs norisināsies "Telia 5G" stadionā uz mākslīgā seguma laukuma.

"Mākslīgais laukums nebūs problēma, jo paši ziemā un pavasarī trenējamies un spēlējam uz šāda seguma. Sagaidu, ka stadionā būs daudz līdzjutēju, kas radīs labu atmosfēru," pauž Koņevs.

Arī "Riga" pussargs Felipe Brisola neraizējas par spēlēšanu uz mākslīgā seguma.

"Būs nedaudz citādāk, jo šajā sezonas nogrieznī spēlējam uz dabīgā seguma. Ātri pieradīsim un varēsim labi spēlēt arī uz mākslīgā seguma. Laukums ir labas kvalitātes, mīksts," intervijā komandas preses dienestam stāsta brazīlietis.

"Esam gatavi mačam un ceram parādīt tikpat labu sniegumu kā Rīgā, kur mēs visu laiku centāmies gūt vārtus. Šoreiz būs nedaudz citādāka spēle. Būs vairāk izklupienu, taču esam gatavi šādam spēles stilam," teica Brisola, kurš svētdien Latvijas virslīgā nepiedalījās Rīgas derbijā. "Jūtos labi, lai gan trīs dienas nebiju trenējies. Esmu par 100% gatavs."

Šā pāra uzvarētājam nākamajā kārtā būs jāspēkojas ar UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešās kārtas zaudētāju "Kobenhavn". Dānijas čempione divu spēļu summā ar 2:3 piekāpās Belgradas "Crvena Zvezda" no Serbijas, dueli zaudējot atbildes mača pēcspēles sitienu sērijā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta. "Ventspils" ir vienīgā Latvijas komanda, kas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu