Ovečkins pauž ticību NHL hokejistu startam 2022.gada Olimpiādē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins paudis ticību tam, ka 2022.gada Olimpiādē varētu startēt arī NHL hokejisti.

Ovečkins augusta sākumā devās uz Ķīnu, kurā ciemojās kā NHL vēstnesis.

"Palikuši tikai labākie iespaidi no ceļojuma uz Ķīnu. Ļoti daudzi cilvēki ir ieinteresēti popularizēt hokeju," teica Ovečkins.

"Redzēju kā top sporta būves, tāpat arī pārējos sagatavošanās darbus, kurus veic Ķīna, lai 2022.gadā uzņemtu četrgades notikumu. Man tas ļoti patika."

NHL spēlētāji nepiedalījās 2018.gada Olimpiādē, jo ar to mierā nebija Ziemeļamerikas klubu īpašnieki, tomēr jautājums par šīs līgas hokejistu dalību nākamajā ziemas Olimpiādē aizvien vēl ir atvērts.

"NHL mani ielūdza uz Ķīnu, tāpēc domāju, ka pastāv iespējas par Ziemeļamerikā spēlējušo hokejistu dalību Olimpiādē," optimistisks bija Ovečkins.

Pieredzējušais spēlētājs arī pieļāva iespēju mainīt līgu, lai tikai varētu piedalīties olimpiskajā spēlēs.

"Atgriezties Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), lai uzspēlētu Olimpiādē? Daudz iespēju - neslēpšu," piebilda Ovečkins. "Viss atkarīgs no manas veselības. Ja nebūšu vesels, kam es būšu vajadzīgs?"

Pērn par olimpiskajiem čempioniem tika kronēti Olimpiskie atlēti no Krievijas, kurus vadīja Oļegs Znaroks.

NHL hokejisti olimpiskajās spēlēs ir piedalījušies iepriekšējās piecās Olimpiādēs (pirms Phjončhanas), taču aizpērn NHL norādīja, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nevēlas segt līgas spēlētāju ceļa un apdrošināšanas izdevumus, lai gan iepriekšējās piecās olimpiskajās spēlēs to darīja.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu