Video: Kurucs ir gatavs Bruklinu dēvēt par savām mājām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Rodions Kurucs gatavojas savai otrajai sezonai Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Bruklinas "Nets" komandas uzbrucējs atzīst, ka viņš šajā Ņujorkas rajonā jūtas kā mājās.

"Esmu priecīgs būt mājās. Nu jau varu tās dēvēt par mājām. Latvijā var apciemot ģimeni, bet vēlos atgriezties šeit, lai gatavotos nākamajai sezonai. Ir kaut kas no jauna jāuzbūvē, un Bruklina to izdarīja," stāsta Kurucs.

Pašlaik 21 gadu vecais basketbolists no Cēsīm aizvadītajā sezonā teicami debitēja NBA, regulārajā čempionātā 63 spēlēs vidēji gūstot 8,5 punktus.

"Debijas sezona ir galā, tāpēc vairāk esmu koncentrējies darbam. Jāstrādā katru dienu, jātic tam un jākļūst labākam."

Kurucs esot iejuties savās jaunajās mājās. Viņam patīk, ka apkārtne ir mierīga, kaut arī viņš dzīvo vienā no pasaules lielākajām pilsētām.

"Rajons ir mierīgs un kluss. Man ir suns. Katru reizi, kad eju pastaigā, ārā staigā arī citi cilvēki ar suņiem. Man tas patīk."

Kurucam patīk uzspēlēt "shuffleboard", ko viņš salīdzina ar kērlingu, tikai šī spēle notiek uz grīdas, nevis uz ledus.

"Pirmo reizi šo spēli spēlēju šeit. Latvijā to nekad nebiju spēlējis. Visur, kurp dodos, es sacenšos. Kad esmu šeit (spēlējot "shuffleboard"), protams, es sacenšos un gūstu prieku."

Latvijas basketbolistu Bruklinā uz ielas cilvēki atpazīst, novēlot viņam veiksmi turpmākajā karjerā.

"Ir interesanti, ka cilvēki mani atpazīst un novēl visu to labāko. Tas mani motivē, dod nedaudz enerģiju. Domāju, ka Manhetenā būtu savādāk, tāpēc Bruklinā ir daudz labāk."

"Nets" vienībai šovasar pievienojās NBA zvaigznes Kevins Durants un Kairijs Ērvings, tādējādi padarot Bruklinas komandu par vienu no potenciāli spēcīgākajām visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu