Basketbolists Laksa pievienojies Polijas klubam Ļubļinas "Start"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Laksa
Mārtiņš Laksa Foto: Twitter/@OBRADOIROCAB

Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa, kurš iepriekš divas sezonas spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro", pievienojies Polijas basketbola līgas vienībai Ļubļinas "Start", savā "Facebook" profilā vēstīja klubs.

Laksa pirms diviem gadiem pievienojās Spānijas klubam "Rio Natura Monbus Obradoiro", kura rindās aizvadīja 30 ACB līgas spēles, vidēji mačā izceļoties ar 3,5 punktiem un 47,5% divpunktu metienu realizāciju.

Iepriekš basketbolists pārstāvēja Latvijas basketbola līgas (LBL) komandu "Valmiera"/ORDO.

Laksam, kurš ir spēlējis Latvijas U-18, U-18 un U-20 jauniešu izlasēs, šī būs jau otrā pieredze ārzemju klubā.

Laksa spēlējis "VEF Rīga", "Ventspils", "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Valmiera"/ORDO komandās, kļūstot par divkārtēju LBL čempionu, pirmo titulu izcīnot ar "VEF Rīga", bet 2016.gadā triumfējot ar Valmieras klubu. Viņš tāpat ir 2013.gada Baltijas basketbola līgas (BBL) čempions.

"Start" komanda aizvadītajā sezonā Polijas čempionātā ieņēma desmito vietu starp 16 komandām.

Šajā nedēļā līgumu ar citu Polijas klubu Vloclavekas "Anwil" parakstīja vēl viens latvietis Rolands Freimanis, bet pērn Polijas augstākajā līgā spēlēja arī Kaspars Vecvagars, kurš pārstāvēja Ščecinas "King Wilki Morskie" komandu. Vecvagars gan sezonas turpinājumā Poliju pameta, lai pievienotos "Jūrmala"/"Betsafe" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu