Par rekordlielu summu pārdots NBA klubs Bruklinas "Nets"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bruklinas "Nets" mājvieta "Barclays Center"
Bruklinas "Nets" mājvieta "Barclays Center" Foto: Reuters/ScanPix

Rodiona Kuruca pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets" pārdots par rekordlielu summu, vēsta Ziemeļamerikas sporta mediji. 

Taivānas miljardieris Džozefs Cajs kļuvis par vienīgo "Nets" īpašnieku, tiek ziņots Bruklinas kluba mājas lapā. No Krievijas miljardiera Mihaila Prohorova viņš iegādājies atlikušo daļu jeb 51%. 

Tāpat savā īpašumā Cajs ieguvis "Nets" komandas spēļu mājvietu "Barclays Center". 

Kopējā darījuma summa sastāda 2,35 miljardus ASV dolāru, kas ir vislielākā summa, kāda jebkad samaksāta par sporta klubu. 

2009. gadā Prohorovs "Nets" klubu iegādājās par 223 miljoniem dolāru. Viņš nomaksāja arī kluba parādus, kas bija mērāmi 160 miljonos dolāru. Tāpat Krievijas uzņēmējs investēja naudu kluba infrastruktūras sakārtošanā, izveidē. 

Savulaik par 2,2 miljardiem ASV dolāru tika pārdots NBA klubs Hjūstonas "Rockets". 

Džozefs Cajs
Džozefs Cajs Foto: Reuters/ScanPix

Cajs, kuram ir arī Kanādas pase, ir e-tirdzniecības uzņēmuma "Alibaba Group" izveidotājs un līdzīpašnieks. Biznesa žurnāls "Forbes" viņa īpašumu vērtību lēš 9,5 miljardu apmērā. Žurnāls pasaules bagātāko cilvēku sarakstā viņu ierindojis 147. vietā. 

"Nets" pēc trīs gadu pārtraukuma pagājušajā sezonā sasniedza izslēgšanas spēļu turnīru. Šovasar Bruklinas komandai pievienojās tādas līgas zvaigznes kā Kairijs Ērvings un Kevins Durants

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu