Austrālijā sākta pārbaude par basketbola līdzjutēju maldināšanu ar ASV izlases zvaigznēm

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisons Teitums (no kreisās) un Donovans Mičels
Džeisons Teitums (no kreisās) un Donovans Mičels Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas Konkurences un patērētāju tiesību komisija (ACCC) uzsākusi pārbaudi par tās basketbola izlases pārbaudes spēlēm ar ASV, kas uz mačiem ieradīsies bez savām spožākajām zvaigznēm.

ASV izlase devusies uz Austrāliju, kur nākamajā nedēļā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Andreja Lēmaņa vadīto vietējo valstsvienību, bet pēc tam tiksies arī ar Kanādu. Mači tiks aizvadīti Sidnejā un Melburnā.

Biļetes uz mačiem tika pārdotas, reklamējot, ka tajos piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes, taču ASV izlase saņēmusi daudzus atteikumus, kā dēļ pārbaudes turnīrā Austrālijā un pēc tam arī Pasaules kausā nespēlēs savā spēcīgākajā sastāvā.

Vairāk nekā divarpustūkstoši līdzjutēju pauduši, ka viņi ir maldināti.

"Balstoties uz Austrālijas Patērētāju likumu, organizācijas, kas rīko pasākumus, nedrīkst paust nepatiesu vai maldinošu informāciju. Esam informēti, ka šo spēļu reklāmās ir basketbolisti, kuri nepiedalīsies šajos mačos. ACCC šobrīd apzina problēmu un ir komunikācijā ar visām iesaistītajām pusēm," teikts ACCC paziņojumā.

Amerikāņi Pasaules kausa apakšgrupā cīnīsies ar Čehiju, Turciju un Japānu. 2019.gada Pasaules kauss basketbolā vīriešiem notiks no 31.augusta līdz 15.septembrim, tajā piedaloties planētas 32 spēcīgākajām izlasēm

ASV izlase ir pieckārtēja planētas čempione, Pasaules kausa izcīņā triumfējot arī iepriekšējos divos finālturnīros. Kopš 2006.gada amerikāņi zaudējuši tikai vienā no 89 spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu