Neilands savā dzimšanas dienā izcīna trešo vietu Arktikas tūres kopvērtējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Publicitātes foto

Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Krists Neilands svētdien Norvēģijā izcīnīja devīto vietu Arktikas tūres (UCI HC kategorija) daudzdienu velobrauciena noslēdzošajā posmā. Kopvērtējumā latvietis tūrē izcīnīja augsto trešo vietu un ieguva labākā jaunā braucēja kreklu. Emīls Liepiņš šajā etapā ieņēma 54. pozīciju.

Arktikas tūre, kurā šogad piedalās arī Krists Neilands un Emīls Liepiņš, svētdien noslēdzās ar 165 kilometru garo ceturto posmu. Distances laikā sportisti pievarēja četrus pirmās un divus otrās kategorijas kāpumus. Beigu daļā trase veda pa Narvikas pilsētas apli, kura garums sasniedza 10 kilometrus. Katrā no tiem tika pievarēts nopietns kāpums, kas sadalīja grupu.

Trases pirmajā daļā izveidojās piecu riteņbraucēju liels atrāviens, kas nebija bīstams tiem vīriem, kuri cīnījās par kopvērtējumu. No grupas aizbēga tādi vīri kā – Toms Jelite Slagters un Neilanda komandas biedrs Toms Van Asbroks. Atrāviens, pateicoties “Astana” komandas pūlēm, tika likvidēts pirms izšķirošajiem notikumiem.

Kā jau to varēja prognozēt, tieši pilsētas kāpumos grupa sadalījās. Krists Neilands turējās priekšā kopā ar “Astana” komandas braucējs Alekseju Lutsenko. Mūsu sportists spēja reaģēt uz visiem atraušanās mēģinājumiem. No līderu grupiņas nesekmīgi atrauties centās arī “Katusha Alpecin” komandas līderis Ilnurs Zakarins, kamēr augsto tempu turēt nevarēja Metjū van der Pūls.

Neilgi pirms finiša vadībā vienatnē nonākt izdevās mājiniekam Markusam Hoelgrādam. “Uno X” attīstības komandas sportists, kurš kopvērtējumā uz titulu vairs nepretendēja, iegūto pārsvaru spēja nosargāt, lai arī viņu panākt centās gan Lutsenko, gan Kalmežāns. Sekotāju vidū bija arī Neilands.

Spraigā cīņā tieši Hoelgrāds spēja izcīnīt uzvaru. Trasē viņš pavadīja 3 stundas 35 minūtes un 32 sekundes. Ar otro vietu samierināties nācās Norvēģijas čempionam Amundam Jansenam (“Jumbo Visma”). Turpat sekoja arī grupiņa ar kuldīdznieku tajā. Krists finišēja devītajā vietā 4 sekundes aiz uzvarētāja. Viņa komandas biedrs Kristians Sbargali tikmēr bija piektais. Emīls Liepiņš tikmēr finišēja 54. vietā 7 minūtes un 16 sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā, pateicoties lieliskam sniegumam starpfinišos un trešajai vietai finišā, uzvaru izcīnīt izdevās Kazahstānas čempionam Aleksejam Lutsenko, kurš tikai par 1 sekundi apsteidza francūzi Varēnu Barguili (“Akrea Samsric”).

Savā 25. dzimšanas dienā augsto trešo vietu izcīnīt izdevās Kristam Neilandam. “Israel Cycling academy” komandas riteņbraucējs Lutsenko piekāpās par 19 sekundēm. Šīs Kristam šogad bija jau trešās UCI līmeņa sacensības, kad viņš kāpj uz goda pjedestāla kopvērtējumā. Latvietis arī nopelnīja 125 UCI pasaules ranga punktus, kas ļoti nozīmīgi ir arī Latvijai cīņā par Tokijas olimpisko spēļu vietām.

Neilands arī nodrošināja sev labākā jaunā braucēja kreklu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu