Oficiāli: Koutinju pievienojies Minhenes "Bayern"

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Filipe Koutinju
Filipe Koutinju Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern" pirmdien savā rīcībā uz īres līguma pamata ieguvis brazīlieti Filipi Koutinju, paziņoja klubs.

"Bayern" spēlētāju īrēs uz vienu sezonu, bet pēc tās pastāv iespēja pārpirkt tiesības uz futbolistu.

Spānijas futbola grands "Barcelona" un Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern" panākuši principiālu vienošanos, kas paredz, ka Koutinju tiks izīrēts Vācijas komandai.

"Kad Barselonā notika pārrunas, Filipe mums skaidri pateica, ka vēlas doties uz Minheni," kluba mājaslapā citēts "Bayern" sporta direktors Hasans Salihamidžičs. "Viņš ir pasaules klases spēlētājs ar lieliskām prasmēm. Tāpat viņš ir ļoti daudzveidīgs, jo var spēlēt ikvienā uzbrucēja pozīcijā, līdz ar to komanda priekšējā līnijā ieguvusi augstāku kvalitāti."

"Koutinju mums palīdzēs sasniegt tos mērķus, kurus šosezon esam sevi izvirzījuši," piebilda sporta direktors.

Spēlētājs jaunajā klubā spēlēs ar desmito numuru, kuru iepriekšējā sezonā bija aizņēmis Arjens Robens, bet nu jau futbolists noslēdzis savu karjeru.

"Man šis transfērs nozīmē jaunus pārbaudījumus citā valstī kopā ar vienu no labākajām Eiropas komandām. Ar nepacietību gaidu turpmākās spēles," teica Koutinju. "Tāpat kā "Bayern" arī man ir lielas ambīcijas, un es nešaubos, ka spēšu tās realizēt kopā ar saviem jaunajiem komandas biedriem."

Barselonas komanda atklāja, ka "Bayern" Spānijas klubam samaksās 8,5 miljonus eiro lielu īres maksu, kā arī apņemsies izmaksāt algu Koutinju par nospēlēto sezonu Vācijā. Tikmēr pēc sezonas beigām Vācijas klubs brazīlieti varēs nopirkt par 120 miljoniem eiro.

Koutinju "Barcelona" vienībai pievienojās pērnā gada janvārī, kad par 140 miljoniem eiro pārnāca no Anglijas premjerlīgas komandas "Liverpool". Spēlējot Spānijā, futbolists izcīnīja divus čempiontitulus, bet reizi arī triumfēja kausa izcīņā.

Kopumā 75 spēlēs "Barcelona" rindās viņš izcēlās ar 21 precīzu sitienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu