Bijusī pasaules astotā rakete Tipsarevičs pēc sezonas beigs karjeru

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Janko Tipsarevičs
Janko Tipsarevičs Foto: AFP/SCANPIX

Bijusī pasaules astotā rakete serbs Janko Tipsarevičs savā "Twitter" profilā paziņojis, ka pēc šīs sezonas noslēgs savu karjeru tenisa kortos.

35 gadus vecais tenisists ar paziņojumu nāca klajā otrdien.

"Aizvadītie 16 gadi ir bijuši lieliski. Ieskatījos sevī un padomāju par to, kas mani šajā dzīves posmā dara laimīgu. Nolēmu, ka beigšu savu profesionāļa karjeru," vēstīts tenisista paziņojumā.

Nākotnē tenisists vēlas veltīt vairāk laika savai ģimenei un biznesam.

"Turpmākajos gados es vairāk koncentrēšos tam, lai pavadītu laiku ar ģimeni. Tāpat popularizēšu savu tenisa akadēmiju un patrenēšu sportistus starptautiskā līmenī," piebilda Tipsarevičs.

Tipsarevičs karjeras laikā izcīnījis četrus ATP titulus, tāpat divreiz aizkļuva līdz "US Open" ceturtdaļfinālam, bet 2010.gadā viņš kopā ar Serbijas izlasi triumfēja Deivisa kausā.

Tenisists pirmdien uzsāks dalību šīs sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā - "US Open" -, bet savu karjeru viņš plāno noslēgt novembrī pēc Deivisa kausa finālspēlēm, kas norisināsies Spānijā.

Zīmīgi, ka Serbijas tenisists karjera laikā četras reizes ticies ar Latvijas vīriešu tenisa pirmo raketi Ernestu Gulbi, abiem uzvaras dalot uz pusēm.

Pirmajā tikšanās reizē 2008.gadā Tipsarevičs izstājās mača otrajā setā, bet tajā pašā gadā viņam otrajā tikšanās reizē izdevās izcīnīt panākumu. Pēc četriem gadiem abi tenisisti tikās iekštelpu turnīrā uz cietā seguma, kur otro panākumu guva serbs, bet gadu vēlāk Indianvelsas ATP "Masters 1000" turnīra otrajā kārtā izlīdzinājumu savstarpējās cīņās panāca Gulbis.

"US Open" šogad norisināsies no 26.augusta līdz 8.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu