Ronaldu: Mūsdienās katrs sevi nepierādījis futbolists jau maksā 100 miljonus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu.
Krištianu Ronaldu. Foto: AP/Scanpix

Pasaules futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu atklājis, ka pats nemaz nezina savu cenu pašreizējā transfēru tirgū, jo tas ir ļoti mainījies, klubiem maksājot par futbolistu potenciālu.

Ronaldu 2018.gada jūlijā pievienojās Itālijas lielklubam Turīnas "Juventus", kas par šo darījumu Spānijas komandai Madrides "Real" samaksāja 112 miljonus eiro. Portugālis publiski atzinis, ka šobrīd spēlētāju tirgū valdošie nerakstītie likumi ir pavisam citādi nekā kādreiz.

"Futbola industrija ir citāda. Uzsvars tiek likts uz spēlētāja potenciālu. Šodien katrs futbolists ir 100 miljonus vērts, kaut vēl neko nav parādījis. Futbolā ir vairāk naudas. Vārtsargs vai aizsargs jau maksā 70 vai 80 miljonus. Es tam nepiekrītu, bet tādā pasaulē dzīvojam," Ronaldu sacīja intervijā televīzijas kanālam TVI.

Lai gan Portugāles izlases līderis Ronaldu tiek uzskatīts par vienu no diviem labākajiem futbolistiem 21.gadsimtā, viņa pāreja no "Real" uz "Juventus" ir vien astotā visu laiku dārgākā. Pašreizējais rekordists ir brazīlietis Neimars, kurš 2017.gadā par 222 miljoniem eiro pārcēlās no "Barcelona" uz Parīzes "Saint Germain" vienību.

Ronaldu arī šogad izvirzīts UEFA gada labākā spēlētāja balvai. Par to sacenšas arī Lionels Mesi un nīderlandietis Virdžils van Dijks.

Uzvarētājs kopā ar UEFA gada labāko futbolisti, UEFA Eiropas līgas labāko futbolistu un UEFA Čempionu līgas labākajiem spēlētājiem atsevišķās pozīcijās tiks nosaukts 29.augustā Monako, kur notiks arī UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izloze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu