Timermanis: Jūrmalas turnīra izmaksas ir ap pusmiljonu eiro

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Timermanis
Kaspars Timermanis Foto: Vadims Morozovs

Pasaules tūres triju zvaigžņu posmam pludmales volejbolā, kas šonedēļ notiks Jūrmalā, organizatoriskās izmaksas ir aptuveni pusmiljons eiro, sarunā ar TVNET sacīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis.

Turnīrs sāksies ceturtdien, 22. augustā, kad paredzēti kvalifikācijas mači, bet cīņas par medaļām Majoru pludmalē risināsies svētdien, 25. augustā. Šajā posmā spēlēs tikai vīru dueti.

Pasaules tūres posms Latvijā notiks pirmoreiz. Šajā turnīrā startēs arī Latvijas vadošie dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. 

"Pēdējās dienās bija rūpīgs darbs pie tā, lai visus sagaidītu. Sacensību kalendārs ir saspringts, daudzas komandas lido no citiem turnīriem, daudzas komandas lido no savām mājām un pēdējā brīdī mūs informē par ierašanos," sacīja Timermanis.

Preses konferencē organizatori pauda cerību, ka turnīra laikā nebūs lietus kā trešdien. Sinoptiķu prognozes liecina, ka sacensības varēs noritēt bez nokrišņiem.

"Kopumā par laika apstākļiem sūdzību nav. Stadions mums bija gatavs gandrīz jau pirms nedēļas, tas mums ļauj nedaudz atvilkt elpu. Ir ieradušies ļoti augsta līmeņa tiesneši, kuri ir tiesājuši gan olimpiskās spēles, gan pasaules čempionātus. Kopumā organizatoriski visam esam gatavi," teica Timermanis.

LVF ģenerālsekretārs pastāstīja, ka turnīra organizēšanā iesaistās gandrīz 80 brīvprātīgie, gandrīz 20 vietējie tiesneši, 15 starptautiskie tiesneši un Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) oficiālās personas.

"Vairāk nekā 100 cilvēki ir iesaistīti. Tā pietiekoši liela, bet saliedēta komanda, kas ir gatava zemajā startā, lai turnīrs varētu sākties."

Tribīnēs sēdvietu skaits ir 2060, bet kopumā tiek tirgotas 1600 biļetes, jo pārējās vietas ir rezervētas ielūgumiem - organizatoriem un sportistiem.

"Šobrīd uz pēdējām spēļu dienām ir palikušas nedaudz vairāk kā 200 biļetes. Lielākā daļa biļešu jau ir pārdota. Esam pārliecināti, ka skatītāju tribīnes būs pārpildītas," norādīja Timermanis.

Turnīra rīkošanai piešķirta nauda gan no Latvijas valsts, gan Jūrmalas pašvaldības budžeta.

"Mēs bijām laika badā, jo pēdējās atbildes par finansējumu saņēmām tikai jūnija vidū, kad valdība lēma par šā turnīra atbalstīšanu. Protams, paldies Jūrmalai, kas jau vairākus gadus šo finansējumu atvēl," teica Timermanis. 

"Mūsu izaicinājums bija pēdējo mēnešu laikā piesaistīt sponsorus, kas ir gatavi šogad iesaistīties, kā arī skatāmies jau uz nākamo gadu. Kopumā šāda pasākuma sarīkošanas izmaksas ir tuvu pusmiljonam eiro."

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnīsies par naudas balvām 75 000 dolāru apmērā. Uzvarētāji saņems 10 000 dolāru, kā arī 600 ranga punktus - tikpat reitinga punktu, cik par uzvaru Eiropas čempionātā. Līdz nākamā gada jūnijam turpinās kvalifikācija Tokijas olimpiskajām spēlēm, tāpēc ranga punkti sportistiem ir ļoti svarīgi.

"Galvenais izaicinājums bija laika trūkums. Citus gadus gatavoties varēja vairāk nekā pusgadu, bet tagad bija tikai divi mēneši, jo 21. jūnijā parakstījām līgumu ar starptautisko federāciju."

Pirms divām nedēļām Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka kļuva par Eiropas čempionēm. Timermanis sola, ka LVF strādās pie tā, lai nākamgad Latvijā notiktu pasaules līmeņa turnīrs arī dāmām.

"Noteikti uz nākamo gadu skatāmies, ka Latvijā varētu notikt pietiekami liels starptautiska līmeņa turnīrs. Varam ar pilnīgu pārliecību teikt - ja mums nākamgad būs turnīrs, tad tas būs gan vīriešiem, gan dāmām. Nākamajā gadā gribam Latvijā redzēt gan mūsu labākās dāmas, gan arī citu vadošo valstu pārstāves."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu