Spānijas izlase uz Pasaules kausu dosies ar četriem NBA basketbolistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rikijs Rubio (no labās).
Rikijs Rubio (no labās). Foto: http://www.feb.es

Spānijas vīriešu basketbola izlase šā gada Pasaules kausa finālturnīrā piedalīsies ar četriem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem.

Trešdien Spānijas basketbola izlases galvenais treneris Serdžo Skariolo paziņoja tos 12 basketbolistus, kuri dosies talkā vienai no Eiropas spēcīgākajām izlasēm. Pēdējie tika atskaitīti Haime Fernandess un Ilimane Diops.

Spānija Pasaules kausā piedalīsies ar četriem NBA basketbolistiem - Rikiju Rubio, Marku Gasolu, kā arī brāļiem Villiju un Huančo Ernangomesiem.

Gasols aizvadītajā sezonā Toronto "Raptors" sastāvā kļuva par NBA čempionu. Pasaules kausa viņš gan nespēlēs plecu pie pleca ar brāli Po, kurš iziet rehabilitācijas procesu pēc pēdas operācijas.

Tāpat spāņiem palīdzēs tādi zināmi Eirolīgas spēlētāji kā Serhio Ļuļs, Rūdijs Fernandess un Viktors Klavers, taču nebūs Serhio Rodrigesa, kurš izvēlējās nespēlēt vairāku iemeslu dēļ.

Spāņi pēdējā pārbaudes spēlē tiksies ar Dominikānas Republikas izlasi, bet pēc tam dosies uz Ķīnu. Spānija, kas kvalifikācijas otrajā posmā spēlēja vienā grupā ar Latviju, iepriekš pārbaudes mačos uzvarēja Lietuvu (78:70) un Kotdivuāru (79:62), bet zaudēja ASV (81:90).

2019.gada Pasaules kauss basketbolā vīriešiem notiks no 31.augusta līdz 15.septembrim, tajā piedaloties planētas 32 spēcīgākajām izlasēm. Spānija apakšgrupā spēlēs ar Irānu, Puertoriko un Tunisiju.

Spānijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Pasaules kausa izcīņai:

Kino Koloms ("Valencia"), Serhio Ļuļs, Rūdijs Fernandess (abi - Madrides "Real"), Rikijs Rubio (Fīniksas "Suns"), Huančo Ernangomess (Denveras "Nuggets"), Hajvers Beirans, Ksavi Ravaseda (abi - Grankanārijas "Herbalife"), Pau Rivass, Viktors Klavers, Pjerre Oriola (visi - Barselonas "Lassa"), Villijs Ernangomess (Šarlotas "Hornets"), Marks Gasols (Toronto "Raptors").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu