"Jelgavas" futbolisti iekļūst Latvijas kausa pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Jelgava"
FK "Jelgava" Foto: Nora Krevņeva-Baibakova (FK "Jelgava"/Facebook)

Latvijas futbola klubs "Jelgava" trešdien viesos "Viensviens" Latvijas kausa ceturtdaļfināla mačā ar 2:1 (1:0) pieveica "Daugavpils" komandu.

Ar precīziem sitieniem jelgavniekiem abu puslaiku sākumā izcēlās Maksims Votinovs, un "Jelgava" Latvijas kausa pusfinālā pievienojās klubam "Karosta". Mājinieku rindās precīzs no 11 metru atzīmes bija Marsiu Žuniors.

Pirmais puslaiks sākās ar aukstu dušu mājiniekiem. Jau mača otrajā minūtē pēc stūra sitiena izspēles visaugstāk pie vārtiem izlēca Maksims Votinovs, panākot 1:0 jelgavnieku labā. Puslaika turpinājumā vairāk uzbruka mājinieki, kuriem bija arī vairāki vārtu gūšanas momenti, taču "Jelgavas" futbolistus glāba vārtsargs Vladislavs Kurakins, neprecīzi mājinieku sitieni un aizmugures stāvoklis viesu spēlētājam.

Arī otrajā puslaikā viesi drīz pēc puslaika sākuma izcēlās ar gūtajiem vārtiem, un atkal tas bija Votinovs, kurš vēlreiz ar galvu no soda laukuma vidus iesita bumbu vārtos mača 50.minūtē - 2:0 viesu labā. Mača 59.gadījumā lieliska iespēja samazināt rezultāta starpību bija daugavpiliešiem. Aci pret aci ar Kurakinu nokļuva pat divi daugavpilieši uzreiz, taču vārtsargu neizdevās pārspēt.

77.minūtē par grūstīšanos viesu soda laukumā arbitrs parādīja dzelteno kartīti mājiniekam Namdi Činoso Oforam un "Jelgavas" kluba spēlētājam Staņislavam Mikicejam. Savukārt rezultāta starpību spēles 83.minūtē ar 11 metru soda sitienu samazināja "Daugavpils" brazīliešu leģionārs Marsiu Žuniors - 1:2. Daugavpilieši izmisīgi apsēda "Jelgavas" vārtus, taču bumba vārtos neielidoja. Uzbrukumiem soda laukumā pietrūka aukstasinīga risinājuma, un viesiem talkā nāca veiksme.

"Viensviens" Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēle starp divām otrās līgas komandām Liepājas "Karosta" un Rīgas "Caramba" pamatlaikā noslēdzās neizšķirti 1:1 (1:0), bet pēcspēles sitienos ar 4:3 pārāki bija liepājnieki, pirmo reizi kvalificēdamies šī turnīra pusfinālam.

Latvijas kausa futbolā fināls šogad notiks 26.oktobrī Jelgavā. Titula cīņa notiks Zemgales Olimpiskā centra stadionā. Iepriekšējo un vienīgo reizi Latvijas kausa fināls tur notika 2014.gadā, kad mājiniece "Jelgava" pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Skonto".

Pērn par Latvijas kausa čempioni pirmo reizi vēsturē kļuva "Riga" vienība, kas finālspēlē tikai pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Ventspili".

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 37 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 11 dažādas vienības.

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā "Skonto", kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tika iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu