ASV sportisti brīdināti neveikt politiskus protestus Tokijas olimpisko spēļu laikā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vesera metēja Gvena Berija.
Vesera metēja Gvena Berija. Foto: Getty Images

ASV sportisti saņēmuši brīdinājumus no valsts sporta organizāciju vadības neveikt politiska rakstura protestus nākamgad gaidāmās Tokijas Olimpiādes laikā, ziņo BBC.

Nesen Peru notikušajās Panamerikas spēlēs divi ASV sportisti - paukotājs Reiss Imbodens un vesera metēja Gvena Berija - veica politiska rakstura protestus, stāvot uz goda pjedestāla.

Abi sportisti par šādu rīcību saņēmuši gadu ilgu nosacītu sodu. Imbodens uz pjedestāla himnas laikā notupās uz ceļgala, bet Berija gaisā izslēja dūri.

Notupšanās uz viena ceļgala kļuva par izplatītu politiskā protesta izpausmi sportistu vidū 2016.gadā, kad to izdarīja Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājs Kolins Kaperniks. Viņš tādējādi protestēja pret ASV valdošo policijas brutalitāti un rasu nevienlīdzību.

ASV Olimpiskās un paralimpiskās komitejas vadītāja Sāra Hiršlenda medijiem pauda, ka respektē sportistu rīcību, bet neatbalsta izvēlēto vietu un veidu, kā to darīt.

"Sarunās ar sportistiem esam strikti definējuši sekas, kādas viņus gaida, ja kas līdzīgs tiks darīts arī gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs," sacīja Hiršlenda.

Visi ASV izlases sportisti esot parakstījuši līgumus, kuros apņēmušies neveikt protestus Panamerikas spēļu un Tokijas Olimpiādes laikā.

Tokijas vasaras olimpiskās spēles sāksies 2020.gada 24.jūlijā, bet turpināsies līdz 9.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu