Miķelis Rēdlihs: Mērķim ir jābūt augstākam, tad arī būs rezultāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Miķelis Rēdlihs
Miķelis Rēdlihs Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Gaidāmajā sezonā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" un arī Miķelis Rēdlihs vēlas pacelt latiņu un izcīnīt augstāku vietu par astoto, sarunā ar aģentūru LETA teica uzbrucējs.

"Dinamo" hokejisti trešdien izcīnīja otro panākumu "Latvijas Dzelzceļa" kausa spēlēs, ar 3:1 pārspējot Jaroslavļas "Lokomotiv".

"Patika, ka spēlējām kā komanda - pašaizliedzīgi. Tas arī bija uzvaras iemesls," pēc otrās uzvaras turnīrā teica Rēdlihs, kurš atklāja, ka ļoti labprāt spēlē kopā ar vietējiem hokejistiem.

"Jau vairākas sezonas spēlēju kopā ar Lauri Dārziņu. Nereti mums pa vidu ieliek kādu leģionāru, tomēr neteiktu, ka lielākoties spēlēju ar kādu no ārzemniekiem."

Rīgas "Dinamo" šī bija jau astotā pārbaudes spēle pirms gaidāmās sezonas, tomēr Rēdlihs, neraugoties uz savu pieredzi, katrai sezonai tāpat turpina gatavoties kopā ar komandu, nevis pēc individuāliem plāniem.

"Komandā liekam uzsvaru, ka visi esam vienādi. Strādājam kopā, jo tikai tā mēs varam uzvarēt spēles un aizvadīt veiksmīgu sezonu," teica hokejists.

"Šādi kļūstam par vienu veselu, kas palīdz iegūt stabilitāti sniegumā."

Rēdliham šī būs jau desmitā sezona "Dinamo" rindās, un viņš pauda gandarījumu, ka pagājušajā sezonā iesāktais darbs turpināsies arī šogad.

"Grūti teikt, kas ir mainījies. Iepriekšējā sezona bija pietiekami veiksmīga, tāpēc mēs turpinām jau iesākto darbu. Cerams, ka uz tā paša viļņa mēs arī iesāksim sezonu," domās par sagatavošanās procesu dalījās hokejists.

Tāpat pieredzējušais hokejists neslēpa, ka vārtus vienmēr gribas gūt pēc iespējas ātrāk, jo gaidīt līdz sezonai un cerēt, ka tās laikā izdosies izcelties, ir diezgan pārdroši.

"Es gribu gūt vārtus - droši vien jādodas vairāk uz vārtu priekšu. Tiešām vēlos atzīmēties ar vārtu guvumu, lai nav jāgaida līdz sezonai," azartisks bija spēlētājs.

"Gūtie vārti palīdzēs arī sezonā. Nav tā, ka tagad neko neiemetīšu, bet sezonā viss notiks, - tā tas nestrādā. Jācenšas gūt vārtus jau tagad, lai rodas lielāka pārliecība pirms gaidāmās sezonas."

Savukārt gaidāmajā sezonā ne Rēdlihs, ne komanda nevēlas samierināties ar izslēgšanas spēļu barjeru, jo iedomātā latiņa ir jāceļ krietni augstāk.

"Nevēlos aprobežoties ar astoto vietu. Vēlamies būt augstāk, lai nav tā, ka atkal jāskaita punkti. Gribas, lai viss ir skaidrs, - jātiek vēl augstāk. Nav jāliek sev psiholoģiskā barjera par astotnieka sasniegšanu - mērķim ir jābūt augstākam, tad arī būs rezultāts," skaidroja Rēdlihs.

Otrdien Rīgas "Dinamo" ar 3:0 apspēlēja Jekaterinburgas "Avtomobilist". Sestdien plkst.13 rīdzinieku pretiniece būs Minskas "Dinamo", bet svētdien plkst.17 - Kazaņas "Ak Bars".

Cīņa par "Latvijas Dzelzceļa" kausu norisinās jau 11. reizi. Pērn Rīgas komanda triumfēja turnīrā, pie trofejas tiekot trešo reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu