Vairāk nekā 50 000 fanu klātbūtnē ASV basketbola izlase uzvar Austrāliju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kemba Volkers
Kemba Volkers Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" spēlētājs Kemba Volkers, gūstot 23 punktus, ceturtdien palīdzēja ASV izlasei gūt pārliecinošu uzvaru pārbaudes spēlē.

ASV izlase pārbaudes spēlē viesos ar 102:86 (22:20, 22:23, 32:18, 26:25) visai droši pieveica Austrālijas izlasi, kuru vada latviešu izcelsmes speciālists Andrejs Lēmanis.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 23 punktiem bija Volkers, bet Mailss Tērners pievienoja 15 punktus un 14 atlēkušās bumbas. Tikmēr Austrālijas izlasē ar 19 punktiem izcēlās Kriss Goldings un Petijs Mills.

Zīmīgi, ka spēli klātienē Melburnas "Marvel" stadionā vēroja aptuveni 50 000 skatītāju.

Pieckārtējie pasaules čempioni spēli iesāka ar 6:0 atrāvienu, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza vien ar divu punktu pārsvaru. Pirmā puslaika otrajā pusē amerikāņi guva 11 punktus pēc kārtas, līdz ar diviem precīziem tālmetieniem atbildēja Goldings. Tikmēr puslaiks noslēdzās jau ar minimālu ASV pārsvaru 44:43.

Savukārt trešajā ceturtdaļa ASV izlase nedeva cerības saviem pretiniekiem, veicot desmit punktu atrāvienu, kas pēc 30 minūtēm deva jau drošu pārsvaru 76:61. Atlikušajās desmit minūtēs spēle noritēja līdzīgi, tomēr mājinieki tā arī nespēja pietuvoties zvaigžņotajai ASV izlasei.

"Esmu viens no šīs komandas līderiem, tāpēc cenšos darīt visu, lai palīdzētu saviem komandas biedriem," teica Volkers, kurš šajā spēlē bija arī ASV izlases kapteinis. "Man ir neizsakāms prieks būt šeit, tāpēc vēlos iedvesmot jauniešus nodarboties ar sportu."

Tikmēr austrālietis Mills atklāja, ka šāda spēles norūda komandu pirms svarīgām sacensībām.

"Mēs tiecamies pēc izaugsmes, lai kļūtu spēcīgāki. Tieši Pasaules kausā mēs vēlamies demonstrēt labāko sniegumu, tāpēc šī bija lieliska pārbaude," teica basketbolists.

ASV izlases galvenajam trenerim Gregam Popovičam pirms Pasaules kausa nav klājies viegli, jo vairāki vadošie NBA spēlētāji atteikušies no dalības prestižajās sacensībās. Tomēr darbu atvieglo fakts, ka ASV valstsvienības nometnē patlaban ir tikai 13 basketbolisti, kas nozīmē, ka jāatsijā būs tikai viens.

Popoviča vadītajai komandai iepriekš atteica tādas NBA zvaigznes kā Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss, Džeimss Hārdens un Kavai Lenards.

Tikmēr Lēmaņa vadītajai komandai augusta beigās un septembra sākumā notiekošajā Pasaules kausā nepalīdzēs abi Filadelfijas "76ers" spēlētāji Džonehs Boldens un Bens Simons (abi nolēmuši veltīt laiku, lai sagatavotos NBA sezonai), Tons Meikers no Detroitas "Pistons" (saistības ar klubu), Raiens Brekhofs (sagaidījis pirmdzimto) un Dante Eksums (savainojums).

Abas izlases savā starpā vēlreiz tiksies sestdien, maču aizvadot Melburnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu