Šmēdiņš/Regža zaudē Jūrmalas posma pamatturnīra pirmajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Haralds Regža
Haralds Regža Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš/Haralds Regža piektdien Majoros Pasaules tūres triju zvaigžņu turnīra pirmajā pamatturnīra spēlē piedzīvoja zaudējumu, samazinot savas izredzes par izslēgšanas turnīru.

Šmēdiņš/Regža, kuriem turnīrā piešķirts 26.numurs, pirmajā G grupas spēlē ar rezultātu 0:2 (13:21, 17:21) piekāpās Beļģijas duetam Drīsam Kokelkorenam/Tomam van Vallem, kuri izlikti ar septīto numuru.

Pirmajā setā Latvijas duets nespēja izrādīt lielu pretestību Beļģijas pārim, ātri vien nonākot iedzinējos, bet turpinājumā pārsvars tikai pieauga, piedzīvojot zaudējumu ar 13:21.

Otrā seta tehniskajā pārtraukumā Latvijas duets devās ar minimālu pārsvaru (11:10), tomēr turpinājumā nokļuva iedzinējos ar 13:15. Seta izskaņā Šmēdiņš/Regža spēja noturēties viena punkta attālumā (17:18), taču neprecīzā serve Latvijas duetu noveda bezdibeņa malā (17:20). Īsi pēc tam, precīzi servējot, uzvaru ar 2:0 (21:13, 21:17) izcīnīja beļģi.

Ceturtdien kvalifikācijas sacensībās zaudējumu piedzīvoja visi četri Latvijas dueti, taču "laimīgo zaudētāju" izlozē veiksme smaidīja T.Šmēdiņam un Regžam.

Zīmīgi, ka Kokelkorens/van Valle pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā Jūrmalā ieņēma ceturto vietu.

Tikmēr H grupas mačā plkst.11:40 rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušais Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs, kuri pamatturnīrā izsēti ar 22.numuru, mērosies spēkiem ar amerikāņiem Viljamu Kolinski/Mailsu Evansu, kuriem ticis 11.numurs.

Plkst 13:20 Latvijas šī brīža augstāko vietu ieņemošais duets pasaules rangā Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri Jūrmalā izlikti ar pirmo numuru, A grupas mačā eksaminēs jaunos igauņus Timo Anderu Lehmusu/Mertu Tammearu, kuri saņēmuši 32.numuru.

Savukārt B grupā plkst.14:10 turnīra otrie numuri Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs tiksies ar poļiem - Martinu Hinjeviču/Mihalu Koricki, kam Jūrmalā ir 31.numurs.

Visi Latvijas dueti spēles aizvadīs centrālajā jeb pirmajā laukumā.

Pirmajā laukumā plkst.12:30 dosies arī latviešu izcelsmes amerikānis Čeiss Badingers, kurš plašāk pazīstams kā bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs, un Keisijs Patersons, kuri Jūrmalas smiltīs izsēti ar sesto numuru un tiksies ar norvēģiem - Dānielu Bergerudu un Lāšu Leterholtu, kuriem ticis 27.numurs.

Pirmās spēles uzvarētāji, kas jau būs nodrošinājuši vietu izslēgšanas mačos, grupā aizvadīs savstarpējo spēli par tiesībām uzreiz iekļūt izslēgšanas maču turnīra otrajā kārtā, bet zaudētāji - par tiesībām turpināt turnīru izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Uz pamatturnīra spēlēm, kas tiks aizvadītas 23.augustā un uz izslēgšanas spēlēs 24. un 25.augustā biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv".

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnās par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisinās pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu