Pērnā gada skandālā iekļuvušais tiesnesis vairs netiesās māsu Viljamsu spēles (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/LETA

Pērnā gada "US Open" dāmu vienspēļu fināla tiesnesis Karloss Ramoss, kuru asi kritizēja Serēna Viljamsa, šogad vairs netiesās mačus, kuros piedalīsies abas tenisistes Viljamsas, vēstīja portāls "eu.usatoday.com".

Pērn Naomi Osakas pirmo "Grand Slam" titulu aizēnoja viņas pretinieces uzvedība kortā. Amerikāņu zvaigzne Viljamsa otrā seta astotajā geimā tika sodīta ar zaudētu geimu, jo mača laikā neatļauti saņēma trenera palīdzību, lauza raketi un apvainoja spēles galveno tiesnesi Karlosu Ramosu, nosaucot viņu par zagli un solot, ka viņš vairs nekad netiesās tenisistes spēles.

ASV Tenisa asociācija (USTA) apstiprinājusi, ka iepriekš izskanējušās baumas ir patiesas un Ramoss šogad netiesās nevienu no "US Open" spēlēm.

USTA izpilddirektore Steisija Alastera laikrakstam "New York Times" atklāja, ka organizatori nevēlējās radīt lieku spriedzi starp tiesnešiem un spēlētājiem, tāpēc tika pieņemts lēmums akreditēt citus tiesnešus sezonas pēdējam "Grand Slam" turnīram.

"Vēlamies koncentrēties vienīgi uz spēlēm, tāpēc dodamies tālāk, nedomājot par notikušo. Šis lēmums attiecas vienīgi uz 2019.gada sacensībām. Nav vajadzības šo atkal celt gaismā," teica Alastera.

Viljamsa par nesportisko uzvedību kortā saņēma 17 000 dolāru (15 000 eiro) lielu naudas sodu, tikmēr Ramoss palika nesodīts, jo Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) atbalstīja soģa pieņemtos lēmumus.

Viljamsa šā gada "US Open" turnīru sāks ar spēli pret savulaik pasaules ranga līderes godā bijušo Mariju Šarapovu no Krievijas.

Turnīrā startēs arī abas vadošās Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs norisināsies no 26.augusta līdz 7.septembrim.

Tenisisti "US Open", kas norisināsies uz cietā seguma, cīnīsies par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu