Pļaviņš/Točs Pasaules tūres posmu Jūrmalā noslēdz dalītā devītajā vietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš.
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: Vadims Morozovs

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien Jūrmalā notiekošajā Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu, sacensības noslēdzot dalītā devītajā vietā.

Jūrmalas sacensību pirmais numurs Pļaviņš/Točs astotdaļfinālā ar 0-2 (23:25, 13:21) piekāpās amerikāņiem Stefordam Slikam/Viljamam Elenam, kuriem bija piešķirts trešais numurs.

Pirmo setu veiksmīgāk iesāka amerikāņi, panākot 5:3, bet brīdi vēlāk viņi pārsvaru palielināja līdz četriem punktiem (8:4). Ilgu laiku amerikāņi atradās vadībā, bet Latvijas duets izlīdzināja rezultātu, panākot 16:16. Nākamajā izspēlē jau izdevās iegūt vadību, Pļaviņam sitot pa diognāli, bet seta izskaņā pēc vairākām ilgām izspēlēm, veiksmīgāki bija pretinieki, svinot uzvaru ar rezultātu 25:23.

Otrajā setā Latvijas duets nonāca iedzinējos (1:4), bet turpinājumā pretinieki veiksmīgi spēlēja pie tīkla, pārsvaru palielinot līdz pieciem punktiem - 6:11. Brīdi vēlāk pārsvars jau pieauga līdz 13:7, bet Elena kļūda servē uz rezultāta tablo vēstīja 10:16. Īsi pēc tam Latvijas duets panāca 11:16, bet līdz seta beigām vairs izdevās iegūt vien divus punktus, piedzīvojot zaudējumu astotdaļfinālā ar 13:21. Pļaviņš/Točs divos setos piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0-2 (23:25, 13:21).

Līdz ar piedzīvoto zaudējumu, Latvijas duets sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.

Vienīgās cerības uz godalgotām vietām vairs saglabā tikai turnīra otrais numurs Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuriem pretī stāsies turki Safa Urlu/Selčeks Sekerci. Turcijas pārim sacensībās piešķirts 20.numurs.

Iepriekš turnīrā ar 22.numuru izliktie Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs pirmajā "play off" spēlē ar 1-2 (18:21, 21:19, 9:15) piekāpās Lietuvas vadošajam duetam Lukam Kazdailim/Arnem Rumšēvicam, kuriem piešķirts 16.numurs. Tikmēr sacensībās ar 26.numuru izliktie Toms Šmēdiņš/Haralds Regža pirmajā izslēgšanas turnīra mačā ar 0-2 (18:21, 17:21) piekāpās slovēņiem Nejcam Zemļakam/Janam Pokeršnikam, kuriem piešķirts 18.numurs.

Līdz ar zaudējumu Šmēdiņš/Regža un Samoilovs/Solovejs turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Šmēdiņš/Regža un Samoilovs/Solovejs apakšgrupā uzvarēja vienā no divām spēlēm, tādējādi izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas. Viņu pretinieki - slovēņi un lietuvieši - pamatturnīru sāka ar uzvarām, bet otrajos mačos zaudēja Latvijas vadošajiem duetiem attiecīgi Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam un Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam.

Pļaviņš/Točs un Samoilovs/Šmēdiņš apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras, tādējādi izslēgšanas turnīru sāk no astotdaļfināla.

No plkst.17. līdz plkst.20 tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu cīņas.

Mačus iespējams vērot "Straume.lmt.lv", bet no astotdaļfināliem cīņas pārraidīs TV6.

Uz pamatturnīra spēlēm biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv".

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnās par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisinās pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu