Futbola virslīgā trīs principiāli dueļi (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Deniss Rakels
Deniss Rakels Foto: Jeļizaveta Iļjina ("Riga FC")

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā svētdien tiks aizvadītas trīs spēles, no kurām vienā tiksies divi medaļu pretendenti, "Spartaks" vienībai uzņemot čempionāta līderi "Riga".

"Spartaks" 27.kārtas mačā Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" plkst.18 tiksies ar līdervienību "Riga". Tiešraidē maču translēs "Best4Sport TV".

Jūrmalnieki turnīra tabulā ieņem ceturto vietu ar 37 punktiem. Tikpat punkti pēc sestdienas panākuma pār "Liepāju" ir arī "Ventspils" futbolistiem, kuri izvirzījušies trešajā vietā. Uzvaras gadījumā mājinieki vairs tikai par punktu atpaliks no Rīgas Futbola skolas (RFS), kam ir 41 punkts. Savukārt 33 punkti ir turpat aiz muguras esošajai "Valmiera Glass ViA" komandai. Pēdējās trijās spēlēs virslīgā "Spartaks" nav piedzīvojis zaudējuma rūgtumu, divos pēdējos mačos uzvarot.

"Riga" klubam, kam ir desmit punkti vairāk un viena spēle rezervē, būs jāatgriežas Latvijas stadionos pēc 1:3 zaudējuma UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play off" kārtas pirmajā mačā viesos pret Dānijas "Kobenhavn". Rīgas futbolistiem būs jātiek galā ar psiholoģiski nomācošajiem vārtiem Kopenhāgenā - gan pēc nepelnītā 11 metru sitiena zaudētajiem, gan pašās spēles beigās ielaistajiem. Virslīgā gan "Riga" pēdējās piecās spēlēs cīnās bez zaudējumiem, tajās tikai reizi nospēlējot neizšķirti.

Abas iepriekšējās savstarpējās spēles beigušās ar graujošiem rezultātiem "Riga" labā.

Pirmajā riņķī rīdzinieki pretiniekus viesos sagrāva ar 4:0, ar diviem vārtiem izceļoties Darko Lemajičam no Serbijas, kurš jau pārcēlies uz RFS. Savukārt otrajā riņķī panākums savā laukumā bija vēl iespaidīgāks - 6:1, divus vārtus gūstot Kamilam Bilinskim.

Liela likme būs Zemgales olimpiskajā centrā starp Jelgavas un Daugavpils klubiem, kuri atrodas blakus turnīra tabulā divu punktu attālumā. Mačs Jelgavā sāksies plkst.16, un to tiešraidē rādīs "Sportacentrs.com TV".

"Jelgava" ar 26 punktiem 23 mačos tikai par diviem punktiem apsteidz daugavpiliešus, kas uzvaras gadījumā var apsteigt savus šodienas pretiniekus. Savukārt jelgavniekiem panākums ļautu turnīra tabulā apsteigt sestdien zaudējušo Liepājas komandu, kam ir divu punkti un spēle vairāk. "Jelgava" pēdējos četros virslīgas mačos divreiz izdevies uzvarēt un reizi spēlēt neizšķirti. Iepriekšējā kārtā gan ar 1:3 viesos nācās piekāpties valmieriešiem.

Jelgavniekiem šajā mačā nevarēs palīdzēt Jakovs Biljans, kurš izcieš vienas spēles diskvalifikāciju.

"Daugavpils" pēdējos deviņos mačos spējusi uzvarēt vien reizi, sakrājot piecus punktus. Vienīgā uzvara viesos svinēta 25.kārtā pret pēdējā laikā punktus maz izcīnošajiem "Liepāja" futbolistiem.

Pirmā riņķa spēlē Jelgavā mājinieki uzvarēja ar 1:0, vārtus gūstot Aivaram Emsim, bet otrajā riņķī Daugavpilī viesi uzvarēja, gūstot divus vārtus un savējos nosargājot neieņemtus.

Visbeidzot "Daugavas" stadionā Rīgā "Metta" plkst.19.30 uzņems "Valmiera Glass Via". Spēles tiešraidi televīzijā varēs vērot "Best4Sport TV Extra" kanālā.

"Metta" šobrīd ar 19 punktiem ieņem pēdējo ailīti turnīra tabulā, par pieciem punktiem atpaliekot no Daugavpils un par septiņiem - no Jelgavas kluba. Ņemot vērā, ka pēc šīs spēles čempionātā būs palicis tikai viens riņķis, tas var būt bīstami, punktu krāšanu atstājot uz pēdējām astoņām spēlēm. Pēdējo uzvaru virslīgā Rīgas komanda izcīnījusi tieši pret valmieriešiem, pēc tam septiņos mačos spējot izcīnīt vien trīs neizšķirtus.

"Valmiera Glass ViA" ar 33 punktiem 23 mačos saglabā labas cerības līdz punkta deficītam pietuvoties trešajā vietā esošajai "Ventspils" komandai. Aiz muguras tabulā ir "Liepāja", kam ir pieci punkti mazāk un spēle vairāk. Pēdējā laikā valmierieši darbojas 50 procentu punktu režīmā. Pēc trijiem neizšķirtiem divas spēles ir uzvarētas, divas - zaudētas.

Savstarpējās spēlēs līdz šim uzvaras svinējušas viesu komandas. Pirmajā aplī valmierieši pretiniekiem ļāva gūt vienus vārtus vien pēc tam, kad paši to jau bija paguvuši izdarīt četrreiz, bet otrajā riņķī "Metta" izbraukumā revanšējās ar 2:0. Abos mačos ar vārtu guvumu "Metta" rindās izcēlies Raimonds Krollis.

Jau ziņots, ka sestdien "Ventspils" 88.Kurzemes derbijā viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja "Liepāju". Uzvarētājiem vārtus iesita Ingars Stuglis un Eduards Tīdenbergs, bet "Liepājas" vienīgos vārtus guva Kristers Tobers.

Šajā kārtā atpūšas kopvērtējuma vicelīdere RFS.

Ar 47 punktiem 22 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 24 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 37 punktiem 23 spēlēs ir "Ventspils" un "Spartaka" komandas. Ar 33 punktiem 23 mačos seko "Valmiera Glass"/ViA, bet 28 punkti 24 dueļos ir "Liepājai". Septītā ar 26 punktiem ir 23 mačos aizvadījusī "Jelgava", tālāk ar 24 punktiem 23 spēlēs seko "Daugavpils", bet pēdējā ar 19 punktiem 23 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu