Sevastova atkal atgriežas pasaules ranga 11.pozīcijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā WTA rangā atguvusi vienu pozīciju un atgriezusies 11.vietā, kamēr Aļona Ostapenko par divām pozīcijām atkāpusies uz 77.pozīciju.

Iepriekš Sevastova pāris nedēļas atradās WTA ranga 11.vietā un uz brīdi bija nieka deviņu punktu attālumā no labāko desmitnieka, tomēr neveiksmīgais sniegums Sinsinati WTA "Premier 5" turnīrā viņu nobīdīja uz 12.pozīciju. Savukārt Ostapenko rangā saglabājusi vietu astotajā desmitā un ir 75.pozīcijā, lai arī viņa tapāt kā Sevastova, Sinsinati turnīrā netika tālāk par pirmo kārtu.

Nākamajā nedēļā Latvijas tenisistes uzsāks ASV atklāto čempionātu, kurā Sevastovai būs jāaizstāv pērn par pusfinālu iegūtie 780 punkti. Pirmais desmitnieks šobrīd ir 22 punktu attālumā, bet, neaizstāvot punktus, viņu gaida kritums rangā.

Ostapenko Ņujorkā jāaizstāv 130 punkti, kurus viņa nopelnīja par trešās kārtas sasniegšanu.

Savukārt Diāna Marcinkēviča rangā zaudējusi vienu vietu un pašlaik ieņem 205.pozīciju, tikai nedaudz atpaliekot no sava rekorda - 196.vietas. Daniela Vismane zaudējusi deviņas pozīcijas un ieņem 478vietu, kamēr Kamilla Bartone atrodama 875.pozīcijā. Viņa jaunajā rangā zaudējusi četras vietas, kamēr Alisei Čerņeckai ir desmit vietu kritums uz 1218.pozīciju.

Savukārt ranga līderes godu saglabājusi japāniete Naomi Osaka, kura par aptuveni 100 punktiem apsteidz šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju no Austrālijas Ešliju Bārtiju. Trešo vietu ieņem čehieteKarolīna Pliškova, ceturto rumāniete Simona Halepa, bet piektā ir Ukrainas sportiste Jeļina Svitoļina, kamēr pirmo sešinieku noslēdza Plīškovas tautiete Petra Kvitova. Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa zaudējusi divas ieņem septīto pozīciju, tālāk seko Serēna Viljamsa no ASV, aiz kuras ar vienas vietas kāpumi ir tautietes Medisona Kīza un Sloeina Stīvensa.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās Bronksas WTA "International" turnīrs, kurā uzvaras laurus plūca poliete Magda Linete. Viņa no 80.vietas pakāpusies uz 53.pozīciju.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 31.vietu, kamēr Sevastovai vienas pozīcijas kritums un 84.vieta. Četras pozīcijas zaudējusi Marcinkēviča, ieņemot 256.vietu, bet Vismane rangā atrodama 646.vietā. Ja Vismane rangā saglabājusi savu vietu, tad Čerņceka divas zaudēja un ir 890.pozīcijā, kamēr Batone pakāpās trīs soļus zemāk uz 1023.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu