Forbes: Federers - 2019. gada vispelnošākais tenisists

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: Reuters/ScanPix

Saskaņā ar biznesa žurnāla "Forbes" aprēķiniem, 2019. gada vispelnošākais tenisists pasaulē ir pieredzējušais šveicietis Rodžers Federers. 

38 gadus vecais Federers 2019. gadā kopumā nopelnījis 93,4 miljonus ASV dolāru, no kuriem turnīru prēmijās 7,4 miljoni. Lielāko daļu ieņēmumu Federeram sastāda sponsoru līgumi un citas aktivitātes. 

Pasaules vispelnošāko tenisistu galvgalī Federers atrodas jau 14 gadus pēc kārtas. 

Federeram ir miljonu līgumi ar "Rimowa", "Credit Suisse", "Mercedes-Benz", "Rolex", "Moet & Chandon", "Barilla" un citām kompānijām. 

2019. gada pasaules vispelnošāko tenisistu otrajā pozīcijā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, kurš nopelnījis 50,6 miljonus ASV dolāru, no kuriem turnīru prēmijās 20,6. 

Arī Džokovičam ir vairāki ienesīgi reklāmas līgumi. 

Trešajā vietā atrodas japānis Kei Nišikori, kas šogad nopelnījis 37,3 miljonus ASV dolāru, no kuriem 4,3 ieguvis sacensību prēmijās. Japānas labāko tenisistu sponsorē "Japan Airlines", "Lixil", "Procter & Gamble", "Nissin" un citas kompānijas. 

Starp dāmām visvairāk nopelnījusi viena no visu laiku pasaules labākajām tenisistēm Serēna Viljamsa no ASV, kura šogad jau tikusi pie 29,2 miljoniem ASV dolāru. Turnīru prēmijās viņa ieguvusi 4,2 miljonus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu