NBA leģenda Īrvings: Porziņģis laukumā dara lietas, kas pārsteidz cilvēkus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džūljuss Īrvings.
Džūljuss Īrvings. Foto: AFP/SCANPIX

Kristaps Porziņģis laukumā dara lietas, kas daudzus cilvēkus pārsteidz, atzīst Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Džūljuss Īrvings.

Pašlaik 24 gadus vecais Porziņģis traumas dēļ nav spēlējis kopš pagājušā gada februāra, taču jaunajā NBA sezonā gaidāma Latvijas basketbolista debija Dalasas "Mavericks" komandā.

Īrvings uzskata, ka Porziņģis pirms gūtās traumas apliecināja savu lielisko potenciālu. 

"Kamēr Porziņģis bija vesels, viņš parādīja lielisku potenciālu. Viņš ir mobils garais spēlētājs, kurš var spēlēt ārpusē," portālam "Fanatics View" sacīja Īrvings.

NBA leģenda atzīst, ka 2,21 metru garais Porziņģis laukumā spēj paveikt tādas lietas, kādas parasti netiek gaidītas no tik gariem spēlētājiem.

"Ir daudzas lietas, kuras viņš laukumā dara, kas cilvēkus pārsteidz. Jo viņi vienkārši negaida, ka tik garš spēlētājs var tā spēlēt."

Īrvings arī pauda interesi redzēt, kā Latvijas basketbolists jaunajā sezonā izmantos spēli uzbrukumā ar muguru pret grozu.

"Mūsdienās garie spēlētāji met tālmetienus. Patlaban nevienai komandai nav īsti dominējoša centra, tāpēc ar interesi vēlos redzēt, kā viņš spēlēs postā."

"Mavericks" komandai ir lielas cerības uz Porziņģi un 20 gadus veco slovēni Luku Dončiču, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par NBA gada labāko debitantu.

Īrvingam tika vaicāts, vai Dončičs jau šobrīd ir viens 10 labākajiem spēlētājiem NBA.

"Luka droši vien pagaidām nav Top 10 spēlētājs. Viņš līgā ir bijis tikai vienu sezonu. Viņam bija labs gads, debijā viņš bija fenomenāls. Dažkārt tas var notikt ātri - pirmajā, otrajā vai trešajā gadā. Manā skatījumā tikai ceturtajā un piektajā gadā var redzēt, kas tev patiešām ir pa spēkam."

Īrvings ir uzņemts basketbola slavas zālē, kā arī atzīts par vienu no 50 labākajiem spēlētājiem NBA vēsturē.

1981. gadā Īrvings tika atzīts par NBA sezonas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju, savukārt divus gadus vēlāk viņš kļuva par līgas čempionu ar Filadelfijas "76ers" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu