Dzierkals trenējas Laviņa vadībā un izvērtē piedāvājumus

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals joprojām ir bez līguma ar kādu komandu, tāpēc individuāli trenējas Rodrigo Laviņa vadībā, lai būtu iespējami labākajā formā atbilstoša piedāvājuma gadījumā.

22 gadus vecais Dzierkals pagājušajā sezonā debitēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), 42 spēlēs Rīgas "Dinamo" sastāvā gūdams piecus vārtus un astoņas reizes rezultatīvi piespēlēdams partneriem.

Starpsezonā uzbrucējam neizdevās panākt vienošanos par palikšanu "Dinamo" komandā. Dzierkals joprojām nav parakstījis līgumu ar kādu citu komandu, tāpēc pagaidām trenējas individuāli.

"Šis jau ir trešais gads, kad trenējos patstāvīgi līdz septembrim. Visbiežāk to daru ar Rodrigo Laviņu un viņa komandu. Viņš man palīdz gan uz ledus, gan zālē, gan stadionā, kur strādāju arī ar fiziskās sagatavotības treneri Vilni Kluci. Vasaras gaitā arī hokeja skolas "Rīga" virslīgas komanda bija ļoti laipni un uzaicināja trenēties kopā ar viņiem," sarunā ar TVNET pastāstīja Dzierkals.

Dzierkals uzsvēra, ka individuālajos treniņos ir iespēja strādāt tieši pie tām lietām, kuras pašam nepieciešams uzlabot.

Uz jautājumu par nākamās sezonas darbavietu Dzierkalam nākoties atbildēt gandrīz katru dienu, taču pagaidām hokejists vēl pats nezinot, kurā virzienā dosies.

Pirms atgriešanās Latvijā Dzierkals 2017./2018. gada sezonā laukumā bija četrās Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs, kurās Toronto "Marlies" sastāvā ar rezultativitāti neizcēlās un tika pie negatīva lietderības koeficienta -4.

Lielāko daļu šīs sezonas Dzierkals pavadīja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā, kur pārstāvēja Orlando "Solar Bears" komandu.

Dzierkalu 2015.gada Nacionālās hokeja līga (NHL) draftā ar 68.numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs" komanda, bet pasaules spēcīgākajā hokeja čempionātā viņš vēl nav debitējis.

Dzierkals, spītējot traumai, 2016. un 2017. gada mijā palīdzēja Latvijas U-20 izlasei pasaules junioru čempionātā, gūstot vienus vārtus un veicot divas rezultatīvas piespēles. Savukārt 2016.gada augustā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, palīdzot valstsvienībai Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā guva vienus vārtus.

2019.gada pasaules čempionātā Bratislavā viņš bija Latvijas izlases pamatsastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu