Koļesovs Rumānijas čempionāta komandai izīrēts uz divām sezonām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņikita Koļesovs
Ņikita Koļesovs Foto: FK Ventspils/Facebook

Latvijas futbola izlases centra aizsargs Ņikita Koļesovs Rumānijas augstākās līgas komandai "Botosani" izīrēts uz divām sezonām, atklāj futbola aģents un bijušais "Ventspils" sporta direktors Andrejs Butriks.

Pirms divām nedēļām jau tika ziņots, ka Koļesovs karjeru turpinās "Botosani" vienībā, bet nebija zināms, ar kādiem nosacījumiem futbolists pievienojies Rumānijas komandai.

"Viņam ir teicama iespēja nostiprināties un parādīt sevi ambiciozā klubā - tagad viss pilnībā atkarīgs no paša aizsarga. Novēlu Ņikitam, kā arī Žo Santušam, pilnā mērā realizēt savu solīdo potenciālu. Esmu pārliecināts, tas viņiem noteikti ir pa spēkam. Esmu pateicīgs "Ventspilij" par profesionālo darbu šo pāreju laikā un nešaubos, ka sadarbības turpinājums būs tikpat produktīvs un abpusēji izdevīgs," Ventspils citē Butrika teikto.

Kā atzīmē Koļesovs, Rumānijas līgā futbols ir krietni ātrāks nekā Latvijas virslīgā. Tomēr 23 gadus vecais futbolists ir gatavs cīnīties par vietu sastāvā.

"Šeit esmu jau pietiekami ilgi, tā ka esmu adaptējies. Pašā sākumā nejutos savā ādā, bet ar katru dienu arvien vairāk sapratu partnerus, bet viņi - mani. Tagad jau viss kārtībā, puiši pieņēma kolektīvā, pilnībā esmu iejuties. Protams, ļoti gribas nospēlēt, debitēt un dot komandai maksimāli daudz," stāsta Koļesovs.

Tikmēr "Ventspils" direktors Sergejs Usačovs uzsver, ka klubs vienmēr ir pretimnākošs futbolistiem, ja viņiem ir kvalitatīvs piedāvājums.

"Gan Koļesova, gan Žo pārejas to apstiprina - mums principiāli svarīgi, lai futbolisti būtu pārliecināti, ka klubs neliks šķēršļus. Mēs vienmēr palīdzēsim futbolistam spert soli uz augšu savā profesionālajā attīstībā," saka Usačovs.

Koļesovs savā līdzšinējā karjerā pārstāvējis tikai "Ventspils" komandu, kuras sastāvā aizpērn kļuva par Latvijas kausa ieguvēju. Šosezon viņš laukumā devās desmit virslīgas spēlēs, bet pēdējos divus mēnešus viņš bija ārpus komandas sastāva.

Pirms diviem gadiem viņš bija pārbaudē Anglijas pēc spēka otrās līgas klubā Bristoles "City", taču futbola dzimtenē viņam neizdevās tikt pie līguma.

Koļesovs Latvijas izlasē aizvadījis deviņas spēles, bet valstsvienības sastāvā viņš nav bijis jau pusotru gadu.

"Botosani" iepriekšējā sezonā Rumānijas čempionātā ieņēma astoto vietu, bet jaunajā sezonā septiņos mačos tikusi pie desmit punktiem un ieņem sesto pozīciju. "Botosani" Rumānijas augstākajā līgā debitēja 2013.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu