Kobe par Šakilu: Ja viņš nebūtu slinks, mēs NBA izcīnītu 12 čempionu gredzenus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šakils O'Nīls un Kobe Braients
Šakils O'Nīls un Kobe Braients Foto: AFP/SCANPIX

Kobe Braients paudis pārliecību, ka viņš būtu izcīnījis 12 čempiontitulus Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), ja viņa komandas biedrs Šakils O'Nīls nebūtu bijis tik slinks.

Laika posmā no 1996. līdz 2004. gadam Braients kopā ar O'Nīlu spēlēja Losandželosas "Lakers". Viņi komandu aizveda līdz NBA čempiontitulam trīs sezonas pēc kārtas - 2000., 2001. un 2002. gadā.

2004. gadā Braients un O'Nīls aizveda "Lakers" arī līdz NBA finālam, taču tajā Losandželosas klubs atzina Detroitas "Pistons" vienības pārākumu. Togad vasarā augumā raženais centrs tika aizmainīts uz Maiami "Heat".

"Vēlos, kaut viņš būtu bijis zālē. Mēs būtu izcīnījuši 12 (čempionu) gredzenus," intervijā "Valuetainment" sacīja Braients.

Šāda atbilde sekoja uz jautājumu - kas būtu O'Nīls, ja viņam būtu Braienta darba ētika.

Braients arī norādīja, ka viņš O'Nīlam visu laiku atgādinot, ko viņi būtu varējuši sasniegt: "Ja vien tava slinkā pakaļa būtu bijusi formā."

Viņš arī pauda pārliecību, ka O'Nīls varēja kļūt par visu laiku labāko basketbolistu.

"Viņš būtu bijis visu laiku labākais. Šis puisis bija spēks, kādu nekad neesmu redzējis. Tas bija traki. Puiši viņa augumā parasti ir nedaudz kautrīgi un negrib būt tik lieli. Šim čalim bija vienalga. Viņš bija ļauns, nejauks, atriebīgs, nepiekāpīgs."

O'Nīls vēlāk savā "Instagram" kontā sniedza atbildi, izsakot pārmetumu Braientam.

"Tev būtu divpadsmit (gredzeni), ja būtu man piespēlējis bumbu, it sevišķi finālā pret "Pistons" #fakti. Tev neceļ statujas, ja nestrādā smagi."

Losandželosā pie "Staples Center" arēnas ir O'Nīla statuja.  

"Nav nekāda strīda starp mani un Šaku. Zinu, ka vairums mediju vēlas to redzēt, bet tas nenotiks. Nekas cits, bet vienīgi mīlestība, un mēs tāpat esam par vecu strīdiem," savā "Twitter" profilā vēlāk rakstīja Braients.

Patlaban 41 gadu vecais Braients karjeru noslēdza ar pieciem NBA čempiona tituliem. 2008. gadā viņš tika atzīts par regulārā čempionāta MVP, bet 2009. un 2010. gadā ieguva finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Savukārt šobrīd 47 gadus vecais O'Nīls izcīnīja četrus NBA čempiona gredzenus. 2000., 2001. un 2002. gadā viņš tika atzīts par finālsērijas MVP, kā arī 2000. gadā saņēma regulārā čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvu.

Braients karjeru noslēdza 2016. gadā, visas savas 20 sezonas NBA aizvadot "Lakers" komandā.

O'Nīls basketbola spēlēšanai punktu lika 2011. gadā. 19 sezonās viņš pārstāvēja 6 komandas - "Lakers", "Heat", Orlando "Magic", Fīniksas "Suns", Klīvlendas "Cavaliers" un Bostonas "Celtics".

Jāpiebilst, ka spēlētāja karjerā visvairāk NBA čempionu titulus izcīnījis Bils Rasels, kurš piecdesmitajos un sešdesmitajos gados 13 sezonu laikā 11 reizes triumfēja ar Bostonas "Celtics".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu