"Ajax", "Club Brugge" un "Slavia" pēdējās nodrošina vietas Čempionu līgas grupu turnīrā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Amsterdamas "Ajax" futbolisti
Amsterdamas "Ajax" futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināliste Amsterdamas "Ajax", kā arī "Club Brugge" un Prāgas "Slavia" komandas, trešdien pēdējās nodrošināja vietas šīs sezonas grupu turnīrā.

"Ajax" kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes spēlē savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Kipras čempioni Nikosijas APOEL, ar tādu pašu rezultātu uzvarot divu maču summā.

Amsterdamas vienība pirmos vārtus šajā duelī guva vien atbildes spēles 43.minūtē, kad pēc soda sitiena ar galvu precīzi sita Edsons Alvaress. Otro reizi viesi tika pārspēti desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ar nekļūdīgu un spēcīgu sitienu no soda laukuma dziļuma atzīmējās Dušans Tadičs.

Tikmēr Beļģijas vienība "Club Brugge" savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja Austrijas komandu Lincas LASK, divu maču summā gūstot virsroku ar 3:1. Briges vienības labā vārtus guva Hanss Vanakens un Emanuēls Deniss, bet pretiniekiem izcēlās Žuāu Klauss.

Zīmīgi, ka pirmo reizi kopš 2005./2006.gada sezonas Beļģijai būs divas komandas Čempionu līgas grupu turnīrā. Pirms 14 gadiem Eiropas prestižākā klubu turnīra apakšgrupās cīnījās "Club Brugge" un Briseles "Anderlecht", bet tagad cīnīsies Briges un "Genk" futbolisti.

Savukārt "Slavia" savu līdzjutēju priekšā ar 1:0 (0:0) uzveica Rumānijas vienību Klužas-Napolas CFR, divu spēļu summā uzvarot ar 2:0. Prāgas vienībai vienīgos vārtus sarūpēja Jans Boržils.

Pāru zaudētājas APOEL, LASK un CFR sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izloze notiks ceturtdien vakarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu