Serēna Viljamsa ar grūtībām uzveic septiņpadsmitgadīgu pretinieci

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: AFP/SCANPIX

23 "Grand Slam" vienspēļu titulu īpašniece Serēna Viljamsa trešdien ar nedrošu uzvaru sasniedza ASV atklātā čempionāta ("US Open") trešo kārtu.

ASV tenisiste, kura pasaules rangā ieņem astoto vietu, otrajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-3, 6-1 pārspēja savu tautieti Keitiju Maknalliju, kura turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu un reitingā ieņem 121.pozīciju.

Viljamsa 20 gadus jaunākās tenisistes pretestību salauza vien trešajā setā, kurā ar diviem breikiem panāca 4-0.

"Šovakar izdzīvoju, taču nepavisam neesmu apmierināta ar savu spēli. Apsolu, ka labošos. Pieļāvu pārāk daudz kļūdu sitienos no ērtās puses. Viņa izgāja kortā, nebaidījās un spēlēja labi - viņai nebija, ko zaudēt," dueli ar 17 gadus veco Maknalliju komentēja Viljamsa.

Septiņus no saviem 23 "Grand Slam" tituliem Viljamsa izcīnījusi tieši ASV atklātajā čempionātā. Iepriekšējos divos gados viņa zaudēja finālā.

Turpretī zaudējumu otrajā kārtā cieta Serēnas Viljamsas vecākā māsa Venusa, kura ir pieckārtēja "US Open" čempione. V.Viljamsa, kura reitingā ir 52. pozīcijā, ar rezultātu 4-6, 4-6 zaudēja planētas piektajai raketei Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas.

No favorītēm trešajā kārtā iekļuvusi arī planētas otrā rakete, "French Open" čempione Ešlija Bārtija no Austrālijas, kura ar 6-2, 7-6 (7:2) guva virsroku pār amerikānieti Lorēnu Deivisu (WTA 73.).

Cīņu par titulu turpina arī ranga trešās vietas īpašniece Karolīna Plīškova, čehietei otrajā kārtā ar 6-1, 6-4 pārspējot Gruzijas tenisisti Mariamu Bolkvadzi (WTA 202.).

Trešās kārtas dalībniecēm pievienojusies arī viena no mājinieku favorītēm, planētas devītā rakete Medisona Kīza, kura ar 6-4, 6-1 apspēlēja ķīnieti Liņu Džu (WTA 122.).

Ņujorku trešdien piemeklēja pamatīgs lietus, kā rezultātā mači tika aizvadīti tikai divos galvenajos kortos, kuriem ir iespējams pārvilkt jumtu.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs norisināsies turpmākās divas nedēļas.

Tenisisti "US Open", kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu