Guntars Paste: Pirms spēles Sanča ieskrēja kafejnīcā, ātri izrāva divus kokčikus. Bišķi aizkrāsoja... (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas divpadsmitajā epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis hokeja ekspertu Guntaru Pasti, kurš pastāstīja daudz interesantu lietu, kuras parasti līdz presei nenonāk. 

Jau no bērnības Pasti aizrāva hokejs. Kaut arī viņš nemācēja slidot, hokeju spēlēja no rīta līdz vakaram. 

Sevi gan viņš pa īstam hokejā nerealizēja, jo aizrāvies ar meitenēm, alkoholu, smēķēja. Disciplīna nebija nepieciešamajā līmenī. 

"Sešpadsmit gadu vecumā es Latvijas izlases sastāvā Tautas spartakiādē biju rezultatīvākais spēlētājs," sacīja Paste, kurš spēlēja vienā komandā ar Latvijas hokeja leģendu Artūru Irbi. 

Par Irbi Paste teica, ka viens no visu laiku labākajiem Latvijas vārtsargiem hokejā bijis fanātisks. 

"Kad trenējos pie tā laika Rīgas "Dinamo", tad zvaigznes man sakāpa galvā. Viņi zem ozola vienmēr uzaicināja padzert alu kopā, es nevarēju atteikt," pastāstīja Paste. "Nevarēju atteikt un pēc tam nevarēju apstāties. Iepatikās. Mani visi pazina, kā tas var nepatikt?"

Pēc hokejista gaitu noslēgšanas Paste strādājis restorānā par šveicaru. Tolaik viņš pelnījis lielu naudu. "Man vissliktākais vakars bija 350 rubļi. Tik liela PSRS izlasē bija alga. Kā gan tas var nepatikt... Man patīk tērēt naudu," teica Paste. 

Viņam bija labas attiecības ar Sandi Ozoliņu. 

"Ar Sandi mēs iepazināmies, kad viņš nonāca "Dinamo". Viņam jau tad garšoja... Bija tāda kafejnīca "Līgo" uz Brīvības ielas, sēdējām un tur dzērām. Atceros, ka pirms spēles Sanča [Ozoliņš] ieskrēja iekšā, mēs sasveicinājāmies, viņš ātri izrāva divus kokčikus - šņabi ar apelsīnu sulu - bišķi aizkrāsoja. Vo, jaunais perspektīvs. Teicu: šitas spēlēs hokeju. Un tā sākās mūsu draudzība," atceras Paste. 

Sarunas turpinājumā Paste stāsta par Kontinentālo hokeja līgu (KHL), Rīgas "Dinamo", Bobu Hārtliju, Maskavas "Spartak", kuru vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš un pārstāv Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, Mika Indraša bonusiem un kāpēc Vladimirs Putins nonāca hokejā. 

Skatieties video interviju. Ir interesanti!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu