UEFA Čempionu līgā spēlējošās komandas nopelnīs vismaz 15 miljonus eiro

CopyDraugiem X Whatsapp
UEFA Čempionu līgas kauss
UEFA Čempionu līgas kauss Foto: AFP/SCANPIX

Visas 32 komandas, kas šogad piedalīsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā kļūs par 15,25 miljoniem eiro bagātākas, paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Grupu turnīrā par katru panākumu iespējams iegūt papildus bonusu 2,7 miljonu eiro apmērā, savukārt neizšķirts klubu kases padarīs par 900 000 eiro bagātākas, tomēr galējais prēmiju apmērs starp 32 komandām tiks sadalīts pēc grupu turnīra beigām.

Tikmēr par iekļūšanu starp 16 labākajām komandām, ikviens klubs nopelnīs 9,5 miljonus eiro, ceturtdaļfināla sasniegšana būs 10,5 miljonus eiro vērta, bet pusfinālā prēmijās tiks izmaksāti 12 miljoni eiro. Finālā spēlējošajām komandām pienāksies 15 miljoni eiro, bet uzvarētājai papildus izmaksās vēl četrus miljonus.

Maksimāli iespējamā summa, kuru var saņemt UEFA Čempionu līgas šīs sezonas uzvarētāja, ir 82,45 miljoni eiro.

Kopumā garantētajās prēmijās tiks izmaksāti 585 miljoni eiro, bet aptuveni 35,5 miljonus saņems Spānijas komanda Madrides "Real", savukārt Prāgas "Slavia" pienāksies vien 1,1 miljons eiro.

Savukārt vēl 292 miljoni eiro tiks sadalīti no līgas ieņēmumiem. Precīzas summas, kas tiks izmaksātas no līgas ienākumiem, noskaidrosies vien pēc sezonas beigām. Šīs prēmijas apmērs atkarīgs no televīzijas translāciju ienesīguma konkrētajā valstī, kā arī konkrētā kluba sasniegumiem sezonas laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu