"Metta" virslīgas spēlē uzvar "Daugavpils" futbolistus

CopyDraugiem X Whatsapp
"Metta" komandas futbolisti
"Metta" komandas futbolisti Foto: Harijs Toms

"Metta" komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Daugavpili".

Septiņas kārtas pirms turnīra beigām virslīgas pastarīte "Metta" no priekšpēdējā pozīcijā esošās "Daugavpils" atpaliek divus punktus. Pēdējās pozīcijas īpašniecei pēc sezonas būs jāpiedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

Jau spēles ievadā, piektajā minūtē "Metta" uz saviem vārtiem atveda "pendeli", kuru devās izpildīt Eliša Jangs. Tiesa, nigērietis sita krietni pāri vārtiem, tādējādi "Daugavpils" komanda arī trešo reizi sezonā nepārspēja Dāvi Ošu no 11 metru atzīmes. Puslaika turpinājumā lielāks pārsvars un vairāk sitienu bija laukuma saimniekiem, taču tā beigās "Daugavpils" nedaudz saasināja situāciju pie Oša sargātajiem vārtiem.

Otrajā puslaikā bija daudz divcīņu, taču izpalika bez bīstamām epizodēm līdz priekšpēdējā desmitminūtē soda laukumā tika nogāzts Kgotso Masangane. "Metta" komandai soda sitienu izpildīja Tamirlans Džamalutdinovs, kurš trieca bumbu tīklā un 74.minūtē panāca 1:0. Pēc iesistajiem vārtiem mačs turpinājās bez straujiem uzbrukumiem un bīstamām epizodēm, taču kompensācijas laika pēdējās sekundēs daugavpilieši saasināja situāciju - Namdi Ofora raidīto bumbu lēcienā atvairīja Ošs, kurš nosargāja "Metta" vienībai uzvaru.

Uzvaru "Metta" komanda virslīgā nebija izcīnījusi jau astoņās spēlēs, četras reizes spēlējot neizšķirti.

Iepriekšējās savstarpējās cīņās daugavpilieši arī ir iekrājuši šā brīža pārsvaru pār "Metta", divreiz uzvarot ar 1:0 un pēdējā mačā spēlējot neizšķirti 0:0.

Šajā kārtā būs tikai trīs spēles, sestdien Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" "Spartaks" komandai uzņemot "Ventspils". Ceturtais kārtas mačs "Jelgava" - "Riga" pārcelts uz 23.oktobri rīdzinieku sekmīgas spēles Eiropas līgā dēļ. Brīva no spēlēm šajā kārtā ir "Valmiera Glass ViA".

Ar 50 punktiem 23 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par deviņiem punktiem mazāk ir 24 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 37 punktiem 23 spēlēs ir "Ventspils" un tikpat punktiem 24 mačos - "Spartaks". Tikmēr 34 punkti 24 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 28 punkti 24 dueļos - "Liepājai", 27 punkti 24 cīņās - "Jelgavai", 25 punkti 25 spēlēs - "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 25 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu