Ostapenko cīnīsies par vietu "US Open" astotdaļfinālā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko sestdien Ņujorkā aizvadīs cīņu ASV atklātā čempionāta ("US Open") trešajā kārtā, tiekoties ar amerikānieti Kristiju Anu.

Mačs būs kā otrais pēc nozīmes trešajā kortā un varētu sākties ap plkst.19.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 77.vietu, bet viņas pretiniece atrodama 141.vietā un "US Open" spēlē ar rīkotāju īpašo ielūgumu.

Abas tenisistes šogad tikās Bogotas WTA "International" pirmajā kārtā, kurā Ostapenko neizmantoja divas mačbumbas un piekāpās ar rezultātu 6-2, 6-7 (5:7), 5-7.

Iepriekš pirmajā kārtā valsts otrā rakete ar 6-3, 7-6 (9:7) pārspēja serbieti Aleksandru Kruniču (WTA 97.), bet otrajā mačā ar 6-4, 6-3 sīvā cīņā uzveica amerikānieti Elisoni Rīski (WTA 36.).

Ostapenko par iekļūšanu trešajā kārtā nopelnīja 130 WTA reitinga punktus, atkārtojot pērnā gada sniegumu. Divas uzvaras viņai bija arī gadu iepriekš, bet ceturtajā kārtā tā arī nav izdevies iekļūt. Divi panākumi "US Open" ir labākais Ostapenko sniegums šīs sezonas "Grand Slam" turnīros.

Tikmēr Ana pirmajā kārtā negaidīti ar 7-5, 6-2 uzveica krievieti Svetlanu Kuzņecovu, bet otrajā duelī ar 6-2, 6-3 guva virsroku pār vēl vienu Krievijas tenisisti Annu Kaļinskaju (WTA 127.).

27 gadus vecā Ana karjeras laikā izcīnījusi septiņus ITF titulus, bet WTA līmenī viņa nav izcēlusies ar skaļiem panākumiem, savu rekordu rangā sasniedzot pērn janvārī, kad izdevās pacelties uz 105.vietu.

Ostapenko, kuras kontā ir uzvara 2017.gada Francijas atklātajā čempionātā, kā arī vēl viens tituls Seulas turnīrā tajā pašā gadā, šī nav labākā sezona. Viņa līdz šim uzvarējusi 16 no 37 mačiem. Latvijas tenisiste "US Open" turnīrā piedalās piekto reizi, pēdējos divos gados iekļūstot sešpadsmitdaļfinālā.

Tikmēr Ana šosezon izcīnījusi 31 uzvaru un cietusi 20 zaudējumus, taču lielākā daļa panākumu gūta WTA turnīru kvalifikācijās un ITF turnīros. "US Open" viņa spēlē sesto reizi, bet tikai pašā pirmajā un šajā ir tikusi pamatturnīrā.

Astotdaļfinālā šī mača uzvarētāja tiksies ar beļģieti Elīzi Mertensu (WTA 26.) vai vācieti Andreu Petkoviču (WTA 88.).

Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova apstājās trešajā kārtā, bet kvalifikācijas pirmajās kārtās zaudējumus cieta Diāna Marcinkēviča un Ernests Gulbis.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs norisināsies līdz nākamajai svētdienai.

Tenisisti "US Open", kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu