Sacensību laikā gājis bojā F-2 franču pilots Ibērs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Antuāna Ibēra formula
Antuāna Ibēra formula Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien Beļģijā sacensību laikā gājis bojā "Formula 2" seriāla franču pilots Antuāns Ibērs.

Negadījums notika neilgi pēc starta, kad 22 gadu vecā Ibēra vadītais spēkrats pēc sadursmes ietriecās riepu nožogojumā un ieslīdēja perpendikulāri trasei. Viņa vadītājā auto ar aptuveni 257 kilometru ātrumu ietriecās ASV pilota Huana Manuela Korreas vadītais spēkrats.

"FIA ar nožēlu atzīst, ka plkst.18.35 incidenta rezultātā gūto ievainojumu dēļ miris Antuāns Ibērs," teikts Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) paziņojumā.

Tikmēr Korrea ar lauztām abām kājām tika nogādāts slimnīcā un viņa stāvoklis tiek raksturots kā stabils. Trešajam avārijā iesaistītajam pilotam - leģendārā Žana Alezī dēlam Džuliāno - pēc medicīniskajām pārbaudēm netika konstatētas smagas traumas.

Ibērs šosezon izcīnīja divas uzvaras un pirms sestdienas sacensībām kopvērtējumā bija astotais. Iepriekšējās divas sezonas viņš startēja "Formula 3" seriālā, kur pērn kļuva par čempionu.

Traģiskā negadījuma dēļ atceltas svētdien paredzētās "Formula 2" sacīkstes. Tiesa, tajā pašā trasē šodien norisināsies Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posms.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu