Lēmaņa trenētā Austrālija ar uzvaru iesāk Pasaules kausa izcīņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Lēmanis
Andrejs Lēmanis Foto: FIBA.com

Latviešu izcelsmes speciālista Andreja Lēmaņa trenētā Austrālijas vīriešu basketbola izlase svētdien Ķīnā izcīnīja uzvaru savā pirmajā spēlē 2019. gada Pasaules kausā.

Galvenā trenera Lēmaņa vadītā Austrālija ar rezultātu 108:92 (29:20, 23:20, 24:37, 32:15) pārspēja Kanādas valstsvienību.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Metjū Delavedova, 16 iemeta Kriss Gouldings, bet Petijs Millss guva 15 punktus un veica 6 rezultatīvas piespēles.

Vēl Austrālijas komandas labā Džo Inglss izcēlās ar 13 punktiem un 10 rezultatīvām piespēlēm, bet Endrū Boguts atzīmējās ar 12 punktiem un 9 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Kanādas izlasē Kems Birčs guva 18 punktus, Korijs Džozefs iemeta 16, bet Kevins Pangoss atzīmējās ar 14 punktiem un 8 rezultatīvām piespēlēm.

Spēles pirmajā daļā Austrālijas izlasei piederēja iniciatīva. Pirmo puslaiku austrālieši noslēdza ar 12 punktu pārsvaru.

Trešajā ceturtdaļā Kanādas basketbolisti veica 11:0 izrāvienu, izlīdzinot cīņas gaitu. Kanādieši ieguva arī 6 punktu pārsvaru.

Pēc trim ceturtdaļām Kanādai bija +1, taču spēles noslēdzošajā nogrieznī Austrālija laukumā dominēja, izcīnot pārliecinošu uzvaru.

H apakšgrupā bez Austrālijas un Kanādas spēkosies arī Lietuva un Senegāla.

Austrālija tiek pieskaitīta pie turnīra favorītēm. Gatavojoties šim turnīram, austrālieši pārbaudes spēlē uzveica ASV basketbolistus, kuri nebija zaudējuši 78 mačus pēc kārtas.

2019. gada Pasaules kausa izcīņā piedalās 32 komandas (12 no Eiropas), kas sadalītas 8 apakšgrupās pa 4 izlasēm. Katras apakšgrupas 2 labākās komandas iekļūs sacensību otrajā kārtā.

Otrajā kārtā 16 komandas turpinās cīņu par iekļūšanu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā.

Pasaules kauss basketbolā šogad risinās astoņās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu