Astoņpadsmitgadīgais Sūlbergs uzvar Latvijas čempionātā rallijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ulivers Sūlbergs
Ulivers Sūlbergs Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Vien 18 gadus vecais norvēģu talants Ulivers Sūlbergs sestdien Igaunijā tika kronēts par Latvijas čempionu absolūtajā ieskaitē, informē meistarsacīkšu rīkotāji.

Šonedēļ Igaunijā notikušā "Luuna-Eesti Ralli" ietvaros tika aizvadīts arī Latvijas čempionāta sestais posms.

Rallijā uzvaru izcīnīja mājinieks Georgs Gross ("Ford Fiesta WRC"), bet otrais bija Sūlbergs ("Volkswagen Polo GTI R5"), kurš viņam kopvērtējumā zaudēja 3,9 sekundes.

Savukārt trešo vietu guva vēl viens mājinieks Egons Kaurs ("Ford Fiesta Proto") kurš Grosam zaudēja 72 sekundes.

No latviešiem visaugstāk finišēja Emīls Blūms ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kurš kopējā ieskaitē bija sestais. Blūms kļuva par Latvijas čempionu LRČ1 klasē, bet Edijs Bergmanis uzvarēja LRČ2 ieskaitē.

Ulivers Sūlbergs ir slavenā norvēģu rallija braucēja Petera Sūlberga dēls. Aprīlī Sūlbergs vecākais paziņoja par karjeras beigām.

Sūlbergs uzvarēja Latvijas čempionāta pirmajos divos posmos - rallijā "Alūksne" un rallijā "Sarma", kā arī palika nepārspēts vienā no diviem Liepājā notikušajiem etapiem.

Pērn par Latvijas čempionu rallijā kļuva ukrainis Valērijs Gorbans, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas uzvaras laurus plūca talantīgais soms Kalle Rovanpere, kurš jau startē prestižākajā WRC seriālā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu