Rīgas "Dinamo" sāk 12. sezonu KHL čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"  hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" komanda pirmdien savā laukumā "Arēnā Rīga" sāks 12. sezonu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā.

Sezonas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" plkst. 19.30 sāks cīņu pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Spartak" komandu, kurā spēlē uzbrucējs Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

 

Rīdziniekiem jau trešdien paredzēta mājas spēle pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, kuras treneru korpusā strādā Sandis Ozoliņš, bet sestdien izbraukumā jātiekas ar vārtsargu Jāni Kalniņu un Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" uzvarēja pēdējās piecas pārbaudes spēles pēc kārtas. Pēdējie četri pārbaudes mači rīdziniekiem nodrošināja triumfu "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā. Savukārt "Spartak" sezonu sāks ar četru zaudējumu sēriju noslēdzošajās pārbaudes spēlēs.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās piecās sezonās pēc kārtas nespēja kvalificēties KHL izslēgšanas spēļu turnīram. Gagarina kausa izcīņā rīdzinieki spēlējuši piecas reizes - pirmajās četrās sezonās un arī 2013./14. gada sezonā. Labākais rezultāts ir "play-off" otrā kārta 2010. un 2011. gadā.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" rezultatīvākie spēlētāji bija zviedru uzbrucējs Līnuss Videls (24+24) un kanādiešu aizsargs Metjū Majone (11+35), kuri starpsezonā atstājuši komandu. Videls jaunu darbavietu vēl nav atradis, bet Majone karjeru turpinās Ķīnas komandā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Starpsezonā Rīgas "Dinamo" papildinājusi sastāvu ar trim zviedriem - uzbrucējiem Jākobu Berjlundu un Dāvidu Ulstremu, kā arī aizsargu Kristoferu Berjlundu. Komandai pievienojušies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals un kanādiešu uzbrucējs Kārters Eštons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu