Pasaules pirmā rakete Džokovičs izstājas "US Open" astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AP/Scanpix

Pasaules ranga pirmā rakete Novaks Džokovičs svētdien "US Open" turnīra astotdaļfināla spēlē trešajā setā atteicās no turpmākās dalības mačā, jo sajuta sāpes kreisajā plecā, tādējādi ceturtdaļfinālā iekļuva šveicietis Stens Vavrinka.

Turnīra pirmais numurs Džokovičs astotdaļfinālā ar 4-6, 5-7, 1-2 piekāpās Vavrinkam (ATP 24.), kurš sacensībās izlikts ar 23. numuru.

Zīmīgi, ka abi tenisisti šī turnīra finālā tikās 2016.gadā, kad uzvaru izcīnīja Vavrinka.

"Apziņa, ka spēlēju gana labi, lai pārspētu viņu kortā, man ļoti palīdzēja," pēc panākuma teica šveicietis, kurš karjeras laikā izcīnījis trīs "Grand Slam" titulus.

"Neviens spēli nevēlas pabeigt ar traumu, piedod Novak."

Dusmīgs par negaidīto mača iznākumu bija Džokovičs.

"Esmu ļoti, ļoti noskaities. Skaidrs, ka neesmu pirmais un arī ne pēdējais sportists, kurš izstājas no dalības vienā no lielākajiem sporta notikumiem," teica Džokovičs, kurš neslēpa, ka pleca savainojums viņu mocījis jau dažas nedēļas.

"Plecs sāpēja jau vairākas nedēļas. Dažās dienās vairāk, dažās mazāk, bet sāpes bija konstantas."

"Lietoju pretsāpju līdzekļus. Dažreiz tie līdzēja, dažreiz ne," piebilda Serbijas tenisists. "Tu vienkārši zini, kad pietiek, un beidz, jo saproti, ka vairs nespēj īsti uzsist pa bumbiņu."

Arī Vavrinkam pēdējās sezonās neklājās viegli, jo nācās pārciest ceļgala operāciju, kas nu jau divus gadus kā aiz muguras, tāpēc beidzot arī izdevies atgriezties labākajā formā. To apliecināja arī viņa starts Francijas atklātajā čempionātā, kurā, tāpat kā "US Open", viņš iekļuva ceturtdaļfinālā.

"Šodiena bija īpaša, esmu gandarīts ar demonstrēto sniegumu. Manuprāt, spēlēju izcilu tenisu, tāpēc priecājos atgriezties šajā līmenī," teica Vavrinka. "Pēc operācijas izgāju cauri ļoti smagam posmam, bet pēc diviem gadiem beidzot esmu atgriezies atpakaļ."

Ceturtdaļfinālā šveicietim būs jāspēkojas ar Krievijas tenisistu Daniilu Medvedevu, kurš pirms aptuveni mēneša debitēja ATP ranga desmitniekā, bet nu jau pirmo reizi piedalīsies "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā.

Sacensību piektais numurs Medvedevs (ATP 5.) astotdaļfinālā ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2, 7-6 (7:2) uzveica kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Dominiku Kepferu (ATP 118.).

Vavrinka ar Medvedevu iepriekš tikušies vienu reizi, kad 2017.gada Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā uzvaru guva Krievijas sportists.

56.reizi karjerā "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā spēlēs Rodžers Federers (ATP 3.), kurš ar 6-2, 6-2, 6-0 sagrāva Beļģijas tenisistu Dāvidu Gofēnu, kurš reitingā ir 15.vietā.

Par Federera pretinieku ceturtdaļfinālā kļuva ranga 78.pozīcijā esošais bulgārs Grigors Dimitrovs, kurš ar 7-5, 6-3, 6-4 guva virsroku pār austrālieti Aleksu de Minoru (ATP 38.).

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs noslēgsies pēc nedēļas.

Tenisisti "US Open", kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu