Latvijas jaunie dambretisti pasaules čempionātā izcīna 11 medaļas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Bulgārijā noslēdzies sezonas svarīgākais turnīrs jaunajiem dambretistiem - pasaules jaunatnes čempionāts 64 lauciņu dambretē. Latvijas izlase kopvērtējumā ieguvusi 11 medaļas individuālajos turnīros.

Sacenšoties ar labākajiem dambretistiem no 14 valstīm, Latvijas izlases pārstāvji Bulgārijā uzrādīja lieliskus rezultātus, iegūstot 11 medaļas individuālajos turnīros.

Par medaļu komplektiem jaunieši cīnījās klasiskajā programmā, ātrajā dambretē un ātrspēlē. Šogad pirmo reizi Pasaules Jaunatnes čempionāta laikā tika aizvadīts Pasaules jauniešu komandu čempionāts meiteņu un zēnu komandām.

Pasaules čempionātā Latvijas izlasei divas sudraba un deviņas bronzas medaļas. Par turnīra vicečempioni kļuva Varvara Ivanova (“Domātprieks”), kā arī sudrabs studentu kopvērtējumā Magdalēnas Neredas kontā (Limbažu un Salacgrīvas NSS).

Deviņi Latvijas izlases pārstāvji mājās atgriezās ar bronzas medaļām: Annija Žilinska (Rīgas 72. vsk.), Malvīne Misāne (“Domātprieks”), Kārlis Kalējs (“Domātprieks”), Eduards Betlers (“Domātprieks”), Roberts Serpāns (Kuldīga), Valda Vasariete (Salaspils), Klāvs Norenbergs (Limbažu un Salacgrīvas NSS), Roberts Grišins (Lietuviešu vsk.) un Reinis Štāls (Bauska). Augstā trešā vieta un bronzas medaļa arī meiteņu izlasei valstu kopvērtējumā.

Latviešu augsto sniegumu pasaules čempionātā komentē Latvijas Dambretes federācijas prezidents Roberts Misāns: "Esmu lepns par mūsu sportistu augsto sasniegumu. Dambretes augošā popularitāte visos reģionos rezultējas augstos sasniegumos arī starptautiskajos turnīros, pateicoties treneru neatlaidīgajam darbam un vecāku atbalstam. Latvijas Dambretes federācijas darbs ir sekmēt gan dambretes masveidību visā Latvijā, gan īpaši strādāt, lai virzītu talantīgākos uz aizvien jauniem mērķiem."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu