Dončičs: Mēs ar Porziņģi esam jaunieši, kuri vienkārši grib spēlēt basketbolu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Luka Dončičs cer gūt lielus panākumus, kopā ar Kristapu Porziņģi spēlējot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Dalasas "Mavericks".

"Mavericks" komanda cer, ka 24 gadus vecais Porziņģis un 20 gadus vecais Slovēnijas basketbolists daudzas sezonas būs Dalasas kluba zvaigznes, demonstrējot laukumā lielisku sniegumu, kas atnesīs arī panākumus.

Iepriekšējos gados "Mavericks" lielākā zvaigzne bija Vācijas basketbolists Dirks Novickis, kurš 2011. gadā komandu aizveda līdz NBA čempiontitulam.

"Ceru, ka kopā spēsim paveikt daudz postījumu (pretiniekiem). Mēs esam divi jaunieši, kuri vienkārši grib spēlēt [basketbolu]," intervijā "mavs.com" sacīja Dončičs.

"Mūs ir vairāki lieliski komandas biedri, kuri mums palīdzēs. Dirks (Novickis) būs līdzās un, protams, arī palīdzēs. Tāpēc zinām, ka tas būs lieliski," turpināja slovēņu basketbolists.

Dončičs tika atzīts par aizvadītās sezonas NBA labāko debitantu. Viņš 72 mačos vidēji spēlē guva 21,2 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas un veica 6,0 rezultatīvas piespēles.

Talantīgais slovēņu basketbolists nesatraucas par psiholoģisko spiedienu, kas viņu gaida karjeras otrajā NBA sezonā.

"Es vienkārši mīlu spēlēt basketbolu, tāpēc nav nozīmes, kurš man būs šis gads. Es vienkārši vēlos to izbaudīt."

Nesen mediji un līdzjutēji sociālajos tīklos lielu uzmanību pievērsa Porziņģa publicētajai fotogrāfijai, kurā Latvijas basketbolists trenē roku muskuļus.

Dončičs atzīmēja, ka Porziņģa abi bicepsi kļuvuši lielāki. "Viņš gatavojas. Viņš vienkārši grib atkal doties laukumā un spēlēt."

Vasarā pie fiziskās sagatavotības rūpīgi strādājis arī Dončičs, zaudējot vairākus kilogramus svara. Viņš gan neesot piefiksējis, cik tieši kilogrami ir zaudēti.

"Es teiktu, ka tagad esmu kļuvis ātrāks, tāpēc manai spēlei aizsardzībā noteikti vajadzētu kļūt labākai," teica Dončičs.

Iepriekšējās trīs sezonas pēc kārtas "Mavericks" nespēja iekļūt NBA izslēgšanas spēļu turnīrā. Vai tas izdosies šosezon?

"Tas būt ļoti grūti. Domāju, ka Rietumu konference ir daudz stiprāka nekā Austrumu. Mums jādara savs darbs un jāiekļūst "play-off" turnīrā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu