Veselības problēmu dēļ Latvijas izlases kandidātu lokā veic izmaiņas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Stuglis (priekšplānā)
Elvis Stuglis (priekšplānā) Foto: EPA/Scanpix

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs uz valstsvienības treniņnometni pirms septembra mačiem Eiropas čempionāta kvalifikācijā uzaicinājis aizsargu Elvi Stugli, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Līdz ar to "Riga" komandas centra aizsargs Stuglis kļuvis par vēl vienu kandidātu šajā izlases sasaukumā, kurš iepriekš Latvijas valstsvienībā nav spēlējis.

Bez iepriekšējas spēļu pieredzes kandidātos iekļauti arī vārtsargs Roberts Ozols, aizsargi Armands Pētersons un Antonijs Černomordijs (visi - "Riga"), aizsargs Vladislavs Sorokins (RFS), pussargs Mārtiņš Ķigurs (FK "Liepāja"), vārtsargs Vladislavs Lazarevs, pussargi Boriss Bogdaškins un Ēriks Punculs (visi - "Valmiera Glass"/ViA).

Savukārt veselības problēmu dēļ izlasei 6. un 9. septembra mačos pret attiecīgi Austriju izbraukumā un Ziemeļmaķedoniju mājās nevarēs palīdzēt:

  • aizsargs Mārcis Ošs (Neišateles "Xamax", Šveice)
  • pussargs Daniels Ontužāns (Minhenes "Bayern", Vācija)
  • uzbrucējs Deniss Rakels ("Riga").

Pēc notikušajām izmaiņām trenera rīcībā ir 23 futbolisti: četri vārtsargi un 19 laukuma spēlētāju.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā Latvija atrodas 134. vietā, Austrija ir 27. pozīcijā, bet Ziemeļmaķedonija ieņem 71. vietu.

Pēc četrām spēļu kārtām Latvijas futbolisti G apakšgrupā ieņem pārliecinoši pēdējo vietu ar četriem zaudējumiem.

Latvijas izlase iepriekšējā sabraukumā jūnijā mājās ar 0:5 cieta sagrāvi pret Slovēniju un arī sakāvi ar 0:3 pret Izraēlu.

Savukārt kvalifikācijas cikla sākumā martā Latvijas futbolisti viesos ar 1:2 piekāpās Polijai un ar 1:3 izbraukumā zaudēja Ziemeļmaķedonijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu