Zverevs zaudē lietainajā Ņujorkā, Nadals iekļūst ceturtdaļfinālā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: AFP/SCANPIX

ASV atklātajā čempionātā tenisā ar otro numuru izliktais spānis Rafaels Nadals otrdien samērā viegli tika galā ar horvātu Marinu Čiliču un 40.reizi iekļuva "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā.

Lietainajos laika apstākļos, kuru dēļ iekavējās sacensību grafiks, tikai otrajā setā divu sacensību eksčempionu duelī Nadals piekāpās Horvātijas tenisistam - 6-3, 3-6, 6-1, 6-2, devīto reizi Ņujorkā iekļūstot ceturtdaļfinālā.

ASV golfa leģendas Taigera Vudsa klātbūtnē Nadals zaudēja pirmo punktu turnīrā ar paša servi, kā arī zaudēja pirmo setu turnīrā, taču uzvarēja ar 11 netveramām servēm un 37 uzvarētām izspēlēm. Īpašu skatītāju sajūsmu izpelnījās Nadala paveiktais mača priekšpēdējā izspēlē, kad pēc Čiliča viegla diagonālā sitiena no gaisa pa sānu līniju spānis bumbiņu panāca un ārpus tīkla raidīja to pašā laukuma devītniekā.

"To ir viegli aprakstīt un sarežģīti izdarīt. Tā bija vienīgā iespēja uzvarēt tā punkta izspēlē," pēc mača komentēja Nadals.

"Domāju, otrajā setā viņš spēlēja agresīvāk par mani. Viņš spēlēja ar īstu apņēmību, kamēr es tikai domāju, ka vajadzētu kaut ko pamainīt."

Viņa pretinieks būs argentīnietis Djego Švarcmans, kurš ar 3-6, 6-2, 6-4, 6-3 pārspēja turnīra sesto raketi Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu. Tādējādi Vīriešu turnīrā no ar pirmajiem 12 numuriem izsētajiem tenisistiem ierindā palikuši vien trīs.

Zverevs mačā pieļāva 17 dubultkļūdas un ceturtajā setā par mutes palaišanu lamājoties tika sodīts ar atņemtu punktu.

"Aleksam bija lielas problēmas servējot," pēc mača teica viņa pretinieks Švarcmans. "Esmu labs servju uzņēmējs un izmantoju savas iespējas. Tas man daudz palīdzēja. Es zināju, ka man ir iespējams uzvarēt šo spēli."

Sacensībās ar 13.numuru izliktais francūzis Gaels Monfiss ar 6-1, 6-2, 6-2 panākumu pār spāni Pavlo Anduharu devīto reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu. Savukārt Monfisa draudzene Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina ir ar augstāko izsēto numuru turnīrā - piekto - palikusī tenisiste.

Sieviešu sacensībās Aļonas Ostapenko pāridarītāja mājiniece Kristija Āna, kurai turnīrā piešķirts speciālais ielūgums, cieta sagrāvi mačā ar Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālisti beļģieti Elisu Mertensu - 1-6, 1-6.

Ar 25.numuru Ņujorkā izsētā Mertensa ceturtdaļfinālā spēlēs ar Kanādas tenisisti Bjanku Andresku, kura ar 6-1, 4-6, 6-2 apturēja kvalifikācijas turnīru izgājušās amerikānietes Teilores Taunsendas uzvaras gājienu, kas īpaši palicis atmiņā ar rumānietes Simonas Halepas pieveikšanu, iespaidīgo servi un nemitīgu došanos pie tīkla.

Pēc japānietes Naomi Osakas izstāšanās no turnīra ceturtdaļfinālā nav iekļuvis neviens no abiem vienspēlē ar pirmo numuru izsētajiem tenisistiem. Tas noticis pirmo reizi atklātajā ērā kopš 1968.gada. Serbs Novāks Džokovičs izstājās jau svētdienas mačā pret šveicieti Stenu Vavrinku pleca savainojuma dēļ. Gan Osaka, gan Džokovičs ir arī pagājušā gada ASV atklāto meistarsacīkšu uzvarētāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu