Pasaules labākie motokrosisti uz Latviju brauks vēl vairākus gadus

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Youthsteram ir ļoti priecīgi paziņot, ka Latvija arī turpmāk būs daļa no FIM Pasaules čempionāta motokrosā kalendāra līdz pat 2023. gadam. 

Pēc MXGP of Latvia 2019. gada panākumiem, vietējais organizators kopā ar Latvijas Motosporta federāciju ir pagarinājuši sadarbības līgumu, apliecinot, ka līdz pat 2023. gadam Latvija būs viena no Pasaules čempionāta motokrosā pieturvietām. Atjaunotais līgums vēlreiz apliecina lielisko sadarbību starp Youthstream, vietējo organizatoru Kristeru Serģi un Latvijas Motosporta federāciju, kā arī Latvijas valdību, rūpējoties par motokrosa kā sporta veida popularizēšanu Latvijā. Ik gadu interese par motosportu un vēlme iesaistīties tikai pieaug. 

Piedevām vietējās zvaigznes, kā 2017. gada MX2 Pasaules čempions Pauls Jonass, kurš savā pirmajā sezonā MXGP klasē jau divas reizes ir paguvis nostāties uz goda pjedestāla posmu kopvērtējumā, un 2019. gada EMX85 čempions Edvards Bidzāns, spēlē nozīmīgu lomu motokrosa popularizēšanā, piesaistot aizvien jaunus fanus un dodot iespēju vērot sacensību translācijas TV ekrānos sadarbībā ar Channel Sports Baltic un Play Sport+.

FIM Pasaules čempionāts motokrosā savu debiju Latvijā piedzīvoja 2009. gadā, un Ķegums sacensību kalendārā kopš tā laika ir bijis ik gadu, ieskaitot 2014. gada sezonu, kad Latvijā norisinājās Pasaules Nāciju motokross. Ar šādu milzīgu pieredzi sacensību organizēšanā atjaunotais līgums tikai pierāda faktu, ka 10 gadus ilgusī sadarbība ir bijusi bezgala veiksmīga. 

Youthstream izpilddirektors Deivids Luongo: “Youthstream ir lepni paziņot, ka esam pagarinājuši mūsu sadarbības līgumu ar MXGP of Latvia līdz pat 2023. gadam. Ķeguma trase mūsu sacensību kalendārā ir bijusi jau kopš 2009. gada un ir labi pazīstama ikvienam braucējam. Mēs esam izveidojuši lielisku sadarbību ar Latvijas Motosporta federāciju un sacensību organizatoru Kristeru Serģi, kā arī viņa komandu, kuriem esam pateicīgi par ik gadus izcili organizētu posmu Latvijā.”

LaMSF prezidents Mārtiņš Lazdovskis: “Mūsdienās, pateicoties Youthstream neizmērojamajām pūlēm, Pasaules čempionāta motokrosā popularitāte tikai pieaug, tādēļ mazai valstij, kā Latvija, rīkot sacensības vēl 4 gadus ir liels gods. Kā sporta pasākums, tā lieliskā trase ir gadu piesaista fanu pūļus no Baltijas un citām Eiropas valstīm. Sacensību rīkošana ir ļoti nozīmīga arī motosporta popularizēšanai un attīstībai Baltijas valstīs, kur mūsu acu priekšā aug jaunas zvaigznes.”

MXGP of Latvia vietējais organizators Kristers Serģis: “Esmu bezgala lepns un priecīgs, ka Youthstream novērtē mūsu lielo ieguldījumu MXGP of Latvia organizēšanas procesā, ko ik gadu cenšamies uzlabot. Mana komanda jūtas ļoti pagodināta par iespēju atkal organizēt šos sporta svētkus līdz pat 2023. gadam. Vēlos veltīt pateicības vārdus savai uzticamajai komandai, Latvijas Motosporta federācijai un, protams, Latvijas valdībai, kura devusi mums iespēju organizēt šādas pasaules klases sacensības tepat Latvijā. Liels paldies arī motokrosa faniem, bez kuru dedzīgā entuziasma sagaidīt pasaules motokrosa eliti Ķegumā nebūtu iespējams.” 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu