Usiks par savu pretinieku ar 100 kikboksa cīņu pieredzi: Viņš ir ātrs un spēcīgs (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās) un ukrainis Oleksandrs Usiks
Mairis Briedis (no kreisās) un ukrainis Oleksandrs Usiks Foto: Sintija Zandersone/LETA

Surinamā dzimušais Nīderlandes bokseris Tairons Spongs, kuram ir liela pieredze kikboksā, ir ātrs un spēcīgs, par savu nākamo pretinieku izteicies Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks.

Usiks savu debijas cīņu smagsvaru kategorijā aizvadīs 12. oktobrī Čikāgā (ASV). Viņam pretī stāsies Spongs, kurš profesionāla boksera karjerā aizvadījis 14 cīņas (13 nokauti), visās gūstot uzvaru.

Spongs profesionālajā boksā debitēja tikai 2015. gadā, jo iepriekš viņš cīnījās kikboksā. Šajā cīņu sporta veidā viņš aizvadīja 100 dueļus, izcīnot 91 uzvaru.

"Esmu ļoti sajūsmināts aizvadīt savu debijas cīņu. Spongs ir ātrs un spēcīgs smagsvars, kuram ir lieli panākumi ringā," oficiālajā "Matchroom Boxing" paziņojumā citēts Usiks.

"Man ir jāpārvar šis pārbaudījums, lai nākotnē izaicinātu ikvienu cīņā par pasaules smagsvaru čempiona titulu," piebilda Ukrainas bokseris, kurš līdz šim cīnījās pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

Spongs norāda, ka viņš kikboksā sasniedzis lielāko daļu savu mērķu, tāpēc viņš vēlas sevi apliecināt boksā. Cīkstonis arī atzīst, ka Usiks, iespējams, ir pasaulē labākais bokseris, neatkarīgi no svara kategorijas.

"Esmu nenogurstoši strādājis trīs gadus. Tagad man ir iespēja sevi pierādīt kā bokseri, cīnoties pret, iespējams, labāko "pound for pound" bokseri pasaulē. Kāds varētu domāt, ka šis izaicinājums ir pārāk grūts, bet es sev ticu un ceru izcīnīt uzvaru," teica Spongs.

"Usika debija smagsvaros ir viens no visvairāk gaidītākajiem boksa momentiem 2019. gadā. Es to nespēju vien sagaidīt," saviļņojumu neslēpa šīs cīņas promoters Edijs Hērns, kurš pārstāv Ukrainas bokseri.

"Oleksandrs ir fenomens, kurš dominēja pirmā smagā svara kategorijā, kļūstot par neapstrīdamu pasaules čempionu jau pēc 15 cīņām. Tagad viņš gatavojas izaicinājumam kļūt par pasaules čempionu smagsvaros," teica Hērns. 

"Viņam ir jātiek pāri Taironam Spongam, kurš būs eksplozīvs un bīstams. Mēs gaidām elektrisku smagsvaru cīņu," piebilda promoters.

32 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā aizvadījis 16 cīņas, visos dueļos gūstot uzvaru (12 nokauti).

Usiks ir obligātais pretendents cīņā par smagsvaru kategorijas WBO pasaules čempiona jostu, kas patlaban pieder Meksikas bokserim Endijam Ruisam junioram, kurš jūnijā sensacionāli uzveica Entoniju Džošua no Lielbritānijas.

Abi bokseri aizvadīs revanšu 7. decembrī Saūda Arābijā. 

Hērns paudis pārliecību, ka Usiks pēc debijas cīņas aizvadīšanas stāsies pretī Džošua vai Ruisam. Jāpiebilst, ka viņš ir arī Džošua menedžeris.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu