NBA vērtīgākais spēlētājs neglābj Grieķiju no zaudējuma PK spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo
Jannis Adetokunbo Foto: FIBA.com

Aizvadītās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs Jannis Adetokunbo otrdien Ķīnā nespēja glābt Grieķijas izlasi no zaudējuma Pasaules kausa (PK) izcīņas spēlē.

Grieķijas izlase otrdien ar rezultātu 78:79 (19:15, 21:15, 13:26, 25:23) piekāpās Brazīlijas valstsvienībai.

Adetokunbo laukumā pavadīja 28 minūtes un guva 13 punktus. Grieķijas izlasē rezultatīvākais bija Georgios Printezis, kurš guva 20 punktus, bet 16 iemeta Niks Kalates.

Brazīlijas komandas rindās Andersons Varežau guva 22 punktus un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, Markuss Viniciuss Vieira de Souza guva 15 punktus, bet pa 13 iemeta Leonardo Barbosa un Alekss Garsija.

Divas sekundes pirms spēles pamatlaika beigām Kosts Sluks centās izpildīt tālmetienu no otra laukuma gala un tika neatļauti kavēts. Viņš iemeta pirmos divus "sodiņus", bet trešais lidoja grozam garām, tādējādi Grieķijai neizdevās panākt neizšķirtu, lai cīnītos papildlaikā.

Pirms tam šajā apakšgrupā Jaunzēlande ar 93:83 uzveica Melnkalni, kas februārī aizšķērsoja Latvijai ceļu uz finālturnīru.

F apakšgrupā Brazīlijai ir divas uzvaras, Grieķijai un Jaunzēlandei ir pa vienam panākumam, bet Melnkalnei ir divi zaudējumi.

Ceturtdien, 5. septembrī, Grieķijas un Jaunzēlandes duelī noskaidrosies, kura komanda no F apakšgrupas pievienosies Brazīlijai sacensību otrajā posmā.

Otrdien citā spēlē Francijas izlase ar rezultātu 103:64 (25:18, 25:15, 28:17, 25:14) uzveica Jordāniju, svinot otro uzvaru čempionātā.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem un 8 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Nando de Kolo, bet 16 punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Rūdijam Gobēram.

Jordānijai 20 punktus guva Dars Takers, bet 12 pievienoja Zaids Abass.

Otrdien iepriekš negaidīti G apakšgrupas cīņā otro zaudējumu divās spēlēs piedzīvoja Vācija, kas ar 68:70 piekāpās Dominikānas Republikai.

Līdz ar to G apakšgrupā pa 2 uzvarām ir Francijai un Dominikānas Republikai, bet Vācijai un Jordānijai ir pa diviem zaudējumiem.

2019. gada Pasaules kausa izcīņā pirmo reizi piedalās 32 komandas (12 no Eiropas), kas sadalītas 8 apakšgrupās pa 4 izlasēm. Katras apakšgrupas 2 labākās komandas iekļūs sacensību otrajā kārtā.

Otrajā kārtā 16 komandas turpinās cīņu par iekļūšanu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā.

Pasaules kauss basketbolā šogad risinās astoņās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu